Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

Φροντίστε το στόμα σας εναλλακτικά!

Eάν σας παρουσιαστεί κάποιο στοματολογικό πρόβλημα, όπως κακοσμία, άφθες, έρπης, ουλίτιδα κλπ., μπορείτε, σε συνδυασμό με τη συμβατική ιατρική, να το αντιμετωπίσετε και με εναλλακτικές και συμπληρωματικές μεθόδους, όπως ομοιοπαθητική, βοτανοθεραπεία και αιθέρια έλαια. H διαφορά της ομοιοπαθητικής από τη συμβατική ιατρική είναι ότι δεν εστιάζει στο στοματολογικό πρόβλημα, αλλά αντιμετωπίζει τον οργανισμό ως ένα σύνολο που πάσχει. O σωστός συνδυασμός της συμβατικής με την ομοιοπαθητική ιατρική μπορεί να φέρει πολύ καλά αποτελέσματα. Aν ακολουθείτε ήδη ομοιοπαθητική θεραπεία για να λύσετε κάποιο χρόνιο πρόβλημά σας, ενημερώστε τον οδοντίατρο που σας παρακολουθεί ότι δεν θα πρέπει να χρησιμοποιεί ευγενόλη (γαριφαλέλαιο), μέντα, παυσίπονα που περιέχουν καφεΐνη, αντιβίωση, αντιφλεγμονώδη κλπ., γιατί αδρανοποιούν τα ομοιοπαθητικά φάρμακα που χρησιμοποιείτε ήδη. Όσον αφορά τις θεραπευτικές ιδιότητες των βοτάνων και των αιθέριων ελαίων, είναι γνωστό ότι έχουν αξιοποιηθεί από τα αρχαία χρόνια, ενώ η αποτελεσματικότητά τους έχει αποδειχθεί και επιστημονικά, τόσο σε σοβαρές παθήσεις όσο και σε ηπιότερες.

βοτανα Οι ασθένειες

Κερατώσεις των γεννητικών οργάνων (μυρμηκιές ή κονδυλώματα)

Οι μυρμηκιές ή κονδυλώματα προέρχονται από τον ιό HPV (ιός των ανθρώπινων κονδυλωμάτων), ο οποίος δεν αποκτάται αποκλειστικά με σεξουαλική επαφή. Στατιστικά 4 στις 10 γυναίκες φέρουν τον ιό.
Μια υπερκεράτωση στα δάχτυλα (μυρμηκιά) ή στα γεννητικά όργανα είναι απλώς συμπτώματα διαφορετικών τύπων του ιού. Η παρουσία του ιού υποδεικνύει έλλειψη κάποιας ουσίας (βιταμίνης, ιχνοστοιχείου κ.ο.κ.).Μπορούν να εξαφανιστούν από μόνα τους αλλά καλύτερα να δράσεις όσο το δυνατόν γρηγορότερα.Τα κονδυλώματα εμφανίζονται συχνά κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης ή λόγω κολπικών μολύνσεων, και πολλές φορές εξαφανίζονται από μόνα τους. Μοιάζουν με ρόζους, καμιά φορά έχουν τη μορφή λειριού με άσπρα στίγματα ή κουνουπιδιού. Αναπτύσσονται στην πρωκτική ή στη γεννητική περιοχή, και εξωτερικά αλλά και εσωτερικά.

Βότανα και εμμηνόπαυση


Εμμηνόπαυση-αϋπνία και βότανα
Mentha spicata
και πολλές φορές....
την συντροφεύουν.....
κατάθλιψη.....