Κυριακή 15 Ιουλίου 2012

αντικουνουπικό

Ο βασιλικός είναι ένα μονοετές αρωμαικό φυτό που μπορεί να φτάσει σε ύψος μέχτι τα 60 εκαταοστά. Ανήκει σην οικογένεια των χειλανθών και έχει έντονα μυρωδάτα ελλειπτικά φύλλα και μικρά άσπρα άνθη.


Οι σπόροι του φυτρώνουν εύκολα σε στεγνό σχετικά χώμα και σε μέρη με αρκετό ήλιο. Η χρήση του είναι γνωστή στις σαλάτες, στις μακαρονάδες και σε άλλα φαγητό και το πέστο του βασιλικού είναι ιδιαίτερα δημοφιλές. Αυτό που δεν είναι ίσως σε όλους γνωστό είναι η ιδιότητα του να κρατάει τα κουνούπια μακριά. mosquitosΕφοδιάστε το τραπέζι της βεράντας η του κήπου με μια γλάστρα με βασιλικό και εκτός από τη διακόσμηση θα έχετε φροντίσει και για ήσυχες και χωρίς φιδάκια, τσιτρονέλες κλπ καλοκαιρινές βραδιές. Ακολουθείστε την πατροπαράδοτη οικολογική λύση και δεν θα χάσετε.








Αντιμετωπίστε τα κουνούπια με φυσικά μέσα

Φυσικό αντιηλιακό

Μπορείτε στο σπίτι να δημιουργήσετε από φυσικά υλικά, προϊόντα για την αντηλιακή σας προστασία, για ηλιακά εγκαύματα ή για ξεφλουδισμένο δέρμα. Kάποιες από τις φυσικές συνταγές για τον ήλιο του καλοκαιριού είναι οι εξής:

άγχος και βότανα

κάθε μέρα κατακλυζόμαστε από αρνητικές ειδήσεις....
γύρω μας υπάρχει ανασφάλεια...
αλλοτρίωση....
χάος.....

ΑΚΡΑΤΕΙΑ ΟΥΡΩΝ

ΤΣΑΪ ΓΙΑ ΑΚΡΑΤΕΙΑ ΟΥΡΩΝ
Κωδικός: ESOTERA (MBO003)
Συσκευασία: 84 gr - Τιμή: 7 €

Μείγμα από 12 βότανα το οποίο στα πλαίσια των διατροφικών συνηθειών, βοηθάει στην καταπολέμηση της ακράτειας.

Περιέχει: Αχιλαία, υπέρικο, αγριμόνιο, εκουιζέτο, αρκτοστάφυλο, λυκίσκο, ονώνις, φράξινος, πλατάγκο, βιόλα, γάλιο, βερονίκη.

Έρπης

Ο ιός του έρπη (HSV) παρουσιάζεται σε δύο τύπους, τον simplex I (επιχείλειος έρπης) και τον simplex II που συνήθως πλήττει την πρωκτογεννητική περιοχή. Όμως και οι δύο τύποι είναι δυνατό να αναπτυχθούν και σε οποιοδήποτε άλλο μέρος του σώματος.

μυρμηκιές ή κονδυλώματα

Κερατώσεις των γεννητικών οργάνων (μυρμηκιές ή κονδυλώματα)

Οι μυρμηκιές ή κονδυλώματα προέρχονται από τον ιό HPV (ιός των ανθρώπινων κονδυλωμάτων), ο οποίος δεν αποκτάται αποκλειστικά με σεξουαλική επαφή. Στατιστικά 4 στις 10 γυναίκες φέρουν τον ιό.

Χλαμύδια

Σε πολλές γυναίκες τα χλαμύδια εμφανίζονται χωρίς συμπτώματα. Η παρουσία τους γίνεται αντιληπτή από τη μόλυνση του τραχήλου της μήτρας με ένα κιτρινωπό χρώμα (έλεγξέ το με τον κολπικό

Σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα (ΣΜΝ) βοτανοθεραπεία.

Σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα (ΣΜΝ)

Πιο κάτω σ' αυτή τη σελίδα υπάρχει μια λίστα με τα κυριότερα ΣΜΝ. Πριν ανατρέξεις εκεί, δώσε βάση σε μερικές γενικές πληροφορίες:

βοτάνα για θεραπευτικούς σκοπούς.

Προετοιμασία των βοτάνων

Η προετοιμασία ενός τσαγιού για να είναι γευστικό και ωραίο είναι κάτι διαφορετικό από την προετοιμασία ενός τσαγιού ή αφεψήματος για θεραπευτικούς σκοπούς.

ΒΟΤΑΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ.

Βότανα για την ΚατάθλιψηΑντιμετωπίστε την κατάθλιψη με βότανα από το φαρμακείο της φύσης.

Τελευταία νιώθετε αβεβαιότητα, μοναξιά, μειωμένο ενδιαφέρον για το παρόν, υπερευαισθησία, αδυναμία συγκέντρωσης, κούραση;