Τρίτη 6 Μαρτίου 2012

Βότανα Κατακράτηση Υγρών

Από τις πιο συχνές ενοχλήσεις που υποφέρουν πολλές γυναίκες, ιδιαιτέρα κάποιες συγκεκριμένες μέρες του κύκλου τους, είναι η κατακράτηση υγρών που δημιουργεί ένα γενικό πρήξιμο στο σώμα και τυμπανισμό στην κοιλιά.
Σε μερικές περιπτώσεις δε το πρόβλημα είναι τόσο έντονο που η παθούσα χρειάζεται έως και δύο νούμερα μεγαλύτερα στο ρούχα της!
Τα παρακάτω μυρωδικά βότανα είναι γνωστά για τις ευεργετικές τους ιδιότητες στο συγκεκριμένο πρόβλημα και όχι μόνο. Χρησιμοποίησε τα άφθονα στις σαλάτες, στα φαγητά σου και ως αφεψήματα για να διευκολύνεις την αποβολή των περιττών υγρών και να ελαχιστοποιήσεις τα ενοχλητικά οιδήματα.
  • Άνηθος: Σημαντική πηγή μαγνησίου, α­σβεστίου και καλίου, διευκολύνει την πέ­ψη των τροφών και σας βοηθάει να α­παλλαγείτε από το πρήξιμο της κοιλιάς. Πασπαλίστε το πιάτο σας με άνηθο σε α­ποξηραμένη μορφή ή χρησιμοποιήστε τον φρέσκο σε σάλτσες και σαλάτες.
  • Βασιλικός: Το ρόφημα του καταπραΰνει από τους σπασμούς της κοιλιάς, τη νεύ­ρωση στομάχου, τις ημικρανίες και ενι­σχύει τη μνήμη. Τα φύλλα του, όταν κα­ταναλωθούν τρυφερά, καταπολεμούν τη δυσκοιλιότητα. Επιπλέον, εκτός από το ό­τι περιέχει μαγνήσιο και ασβέστιο, έχει αντισηπτικές ιδιότητες.

Αφροδισιακά βότανα





Εδώ και χιλιετίες η φράση «αφροδισιακά βότανα» τραβούσε την προσοχή των ανθρώπων. Καθόλου τυχαίο βέβαια. Ο έρωτας, είναι βασικό συστατικό της φύσης του ανθρώπου, απαραίτητο για μια φυσιολογική ζωή.

Αφροδισιακά βότανα

Αφροδισιακά βότανα και μπαχαρικά

Υπάρχουν βότανα και μπαχαρικά που προκαλούν διέγερση κινητοποιώντας εντονότερη κυκλοφορία του αίματος προς τα εξωτερικά γεννητικά όργανα, πράγμα που επιφέρει σεξουαλική διέγερση. Με το άρωμά τους και το ξύπνημα της σεξουαλικής ενέργειας τα βότανα και τα μπαχαρικά αυτά ενδυναμώνουν τις αισθήσεις... Σίγουρα αξίζει μια προσπάθεια...

βαλσαμόχορτο

βαλσαμόχορτο -το βάλσαμο του σώματός μας και της ψυχής μας


                                    "συγχωρείστε μου το μεγάλο της ανάρτησης αλλά δεν γινόταν αλλιώς" 
                                                                                                                                              thalia
πολυετής πόα...
βλαστός όρθιος...
ισχυρός....
πολύκλαδος....
φύλλα ελλειπτικά...
μικρά επιμήκη...
με στίγματα διαφανή τα οποία αποτελούνται από μεγάλους ελαιογόνους αδένες...και..
με τα περιθώριά τους να ορίζονται από μαύρους αδένες....
και είναι....