Κυριακή 3 Ιουνίου 2012

Σύσφιξη προσώπου με μήλο, μέλι και βρώμη


Ας χαλαρώσουμε λίγο και ας ασχοληθούμε με το πρόσωπό μας για να δούμε πως μπορούμε να το βοηθήσουμε να μένει λαμπερό, υγιές, όμορφο, χωρίς χαλάρωση και, αν ήδη έχει επέλθει κάποια χαλάρωση πως μπορούμε να την μειώσουμε.

Τριχόπτωση

2 κουταλιές ξεραμένη τσουκνίδα
2 κουταλιές ξεραμένο φασκόμηλο
2 κουταλιές ξεραμένη αχίλλεια

Εκβάλιο (Ecbalium elaterium)

Η γνωστή πικραγκουριά η πεταχτούλα έχει καρπούς που μοιάζουν με μικρά αγκούρια.
Χρησιμοποιείται σε περιπτώσεις λευκωματικής νεφρίτιδας, ενώ έχει χρησιμοποιηθεί ακόμη, ως εμμηναγωγός και ως ανθελμινθική. Χρειάζεται μεγάλη προσοχή στη χρησιμοποίηση της γιατί ακόμη και σε μικρές ποσότητες προκαλεί έντονη διάρροια, εμετό και πόνους της κοιλιάς.
Εκβάλιο (Ecbalium elaterium)

Λάχανο (Brassica oleraccea)

Εξαιρετικό φυτό, πλούσιο σε βιταμίνη C και ανόργανα στοιχεία άκρως απαραίτητα για τη σωστή λειτουργία του πεπτικού συστήματος .
Κλινικές έρευνες μιλούν για αντικαρκινικές ιδιότητες του λάχανου με επίδραση σε συγκεκριμένους τύπους καρκίνου τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες. Πιστεύεται ακόμη ότι έχει δράση κατά του βήχα, και της βραχνάδας, ενώ λειτουργεί σαν θεραπευτικό του αναπνευστικού συστήματος. Είναι ευεργετικό για το δέρμα, θεραπεύει τις αιμορροΐδες, είναι κατά πονοκεφάλου, του έλκους και των νευραλγιών.
Λάχανο (Brassica oleraccea)

Λάππα (Lappa major-minor)

Την συναντάμε στις άκρες των δρόμων και δίπλα σε τοίχους και είναι γνωστή ως κολλιτσίδα.
Απο την λάππα χρησιμοποιούνται η ρίζα, τα φύλλα και οι καρποί. Η ρίζα της έχει ιδιότητες διουρητικές, καθαρτικές και εφιδρωτικές ενώ περιέχει σημαντική ποσότητα σιδήρου. Πιστεύεται ότι η λάππα έχει αντιδιαβητικές ιδιότητες και δράση κατά των γαστροεντερικών ενοχλήσεων, της αρθρίτιδας και των ρευματικών. Στη λάππα αποδίδονται επίσης αντιμικροβιακές και μηκυτοκτόνες ιδιότητες.
Λάππα (Lappa major-minor)

Κρεμμύδι (Alium Cepa)

Γνωστό απο την αρχαιότητα για την διατροφική του αξία αλλά και για τις φαρμακευτικές του ιδιότητες.
Εχει αντιοξειδωτική δράση και αντιμικροβιακές και αντικαρκινικές ιδιότητες. Είναι διουρητικό κατά της υδρωπικίας και της κυρώσεως του ήπατος. Είναι επίσης αντιβακτηριακό, εμμηναγωγό, χωνευτικό ενώ έχει ευεργετική δράση στο αναπνευστικό σύστημα. Πιστεύεται ότι καταπολεμά το άσθμα, τη λαρυγγίτιδα, τη βρογχίτιδα και τη γρίπη. Θεωρείται επίσης πολύτιμο φάρμακο κατά της αρτηριοσκλήρωσης και καθαριστικό των πνευμόνων. Έχει επίσης ευεργετικές επιδράσεις στο αίμα και στις παθήσεις του συκωτιού. Σε τσιμπήματα σφήκας ή μέλισσας και αφού αφαιρεθεί το κεντρί, το κρεμμύδι καταπραΰνει τον πόνο. Χυμός κρεμμυδιού πιστεύεται ότι είναι αποτελεσματικό και κατά της φαλάκρας.
Κρεμμύδι (Alium Cepa)

Καστανιά (Castanea vulgaris)

Δένδρο με θρεπτικότατο καρπό χάρη στο άφθονο άμυλο που περιέχει.
Εχει όμως και θεραπευτικές ιδιότητες μια και το τσάι από φύλλα καστανιάς είναι εξαιρετικά τονωτικό, έχει αντιπυρετική δράση και πιστεύεται ότι ανοίγει την όρεξη. Με πλύσεις είναι επίσης ευεργετικό στα μάτια. Τα φύλλα του δένδρου χρησιμοποιούνται κατά του κοκκίτη. Η καστανιά είναι στυπτική και δρά κατά της διάρροιας.
Καστανιά (Castanea vulgaris)

Κυδώνι (Cydonia vulgaris)

Φρούτο πλούσιο σε βιταμίνη C που χρησιμοποιείται τόσο στη μαγειρική όσο και στη ζαχαροπλαστική, όμως δεν στερείται και θεραπευτικών ιδιοτήτων.
Έχει στυπτικές ιδιότητες και όξινη δράση. Αφέψημα από φέτες κυδωνιού είναι κατά της αιμόπτυσης, κατά της διάρροιας και κατά των χρόνιων εμμετών. Το τσάι των λουλουδιών της κυδωνιάς είναι κατά των σπασμών και καταπραΰνει το βήχα.
Κρασί που παρασκευάζεται από κυδώνια, με γαργάρες, βοηθά στις φλογώσεις του λαιμού και στις πληγές των ούλων, ενώ με κομπρέσες θεραπεύει τα έλκη.
Κυδώνι (Cydonia vulgaris)

Ίλεξ (Ilex paraguensis)

Μικρό αειθαλές δένδρο της Αργεντινής, Παραγουάης, Βολιβίας και νοτίου Βραζιλίας. Τα ξηρά φύλλα του περιέχουν σημαντική ποσότητα καφείνης και στις χώρες παραγωγής του το πίνουν αντί για καφέ. Έχει διεγερτικές του νευρικού συστήματος ιδιότητες, αντιοξειδωτική δράση και μειώνει την αρτηριακή πίεση. Ρυθμίζει ακόμη τα επίπεδα της χοληστερόλης στο αίμα βοηθώντας στην αντιμετώπιση καρδιακών παθήσεων.
Ίλεξ (Ilex paraguensis)

Καρότο (Daucus carota)

Πλούσιο σε βιταμίνη Α αποτελεί εξαιρετική τροφή για τον οργανισμό.
Κατατάσσεται στη λίστα των καλύτερων φυσικών φαρμάκων για την πρόληψη από τα κρυολογήματα και τους ιούς. Η ρίζα του καρότου είναι μαλακτική, καθαρτική και χολαγωγός. Ο πολτός του θεραπεύει τα εγκαύματα ενώ η ευρεία κατανάλωση του, είτε ωμό είτε βρασμένο ωφελεί την όραση. Το καρότο είναι ευεργετικό στο συκώτι και το στομάχι. Είναι διουρητικό και καθαρίζει το αίμα. Ο χυμός του πιστεύεται ότι έχει αποτελεσματική δράση κατά των ρευματισμών.
Καρότο (Daucus carota)

Ελιά (Olea Europoea)

Η ευεργετικές ιδιότητες της ελιάς βρίσκονται όχι μόνο στο λάδι και τον καρπό της αλλά και στα υπόλοιπα μέρη του δέντρου.

Άρον (Arum muculatun)

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σε μεγάλες ποσότητες είναι δηλητηριώδες.
Η κοινή του ονομασία είναι το φιδόχορτο. Έχει πολύ μεγάλα φύλλα φαρδύτερα στη βάση στα οποία συχνά παρουσιάζει μαύρες κηλίδες και τα οποία ερεθίζουν το δέρμα.
Oλα τα μέρη του φυτού έχουν ένα δυνατό δηλητήριο, το οποίο ωστόσο καταστρέφεται όταν βράζεται ή ξεραίνεται. Ως σκόνη βοηθά στην καταπολέμηση της αρθρίτιδας και των ρευματισμών πάντα όμως με ιατρική συνταγή.
Στην Ελλάδα την συναντούμαι σε σκιερά μέρη.
Άρον (Arum muculatun)

Αμπέλι (Vitis vinifera)

Πέρα από το θρεπτικό του καρπό, ο οποίος είναι συγχρόνως και φάρμακο διαιτητικό, το αμπέλι, έχει και άλλες θεραπευτικές ιδιότητες. Τα φύλλα του, είναι στυπτικά και τονωτικά. Με το αφέψημα τους με συνεχή χρήση καταπολεμάται η παχυσαρκία ενώ βοηθάει και στην ρύθμιση της κυκλοφορίας του αίματος. Κατά το κλάδεμα του αμπελιού, "τα δάκρυα" φυλάγονται στεγνά σε κλειστό δοχείο και μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την επούλωση πληγών.
Αμπέλι (Vitis vinifera)

Άκανθος acanthus mole

Η κοινή του ονομασία είναι μουτσούνα, τσουλαδίτσα, μουτρέρα, απόρακας. Γένος φυτών της οικογένειας των ακανθιδών, που ζει πολλά χρόνια και φτάνει σε ύψος 0,60 - 1,50 μ.Αναπτύσσεται χωρίς ιδιαίτερες απαιτήσεις.Τα φύλλα του έχουν μαλακτικές ιδιότητες. Συναντάται παντού στην Ελλάδα.
Άκανθος (acanthus mole)

Αμυγδαλιά (Amygdalus communis)

Η Αμυγδαλιά, παράγει δυο ποικιλίες, μία με γλυκούς καρπούς (dulcis) και μία με πικρούς καρπούς (amaris). Tα αμύγδαλα περιέχουν ασβέστιο, κάλιο, κοβάλτιο, σίδηρο, μαγνήσιο και φώσφορο. Τα γλυκά αμύγδαλα, στερούνται αμυγδαλίνης, δηλ. του πικρού συστατικού των πικραμύγδαλων. Εσωτερικά, χρησιμοποιείται το γαλάκτωμα αμυγδάλων. Είναι γνωστά τα παρασκευάσματα καλλυντικών που γίνονται με το γλυκό αμυγδέλαιο. Φρέσκα τα φύλλα της αμυγδαλιάς, καταπραΰνουν τους πόνους του έλκους, των μωλώπων, των εγκαυμάτων ενώ το αφέψημα των φύλλων είναι εξαιρετικό καθαρτικό, πρέπει ωστόσο να αποφεύγεται γενικά η κατάχρηση. Τα πικρά αμύγδαλα έχουν αντισπασμωδικές ιδιότητες ενώ το γαλάκτωμα τους βοηθά στις παθήσεις του αναπνευστικού συστήματος αλλά και στη δυσμηνόρροια. Αιθέριο έλαιο πικρών αμυγδάλων καταπολεμά την κακοσμία των ποδιών και της μασχάλης.
Αμυγδαλιά (Amygdalus communis)

Άκορος (Acorus calamus)

Ο κάλαμος ο αρωματικός οφείλει το όνομα του στον Διοσκουρίδη και είναι γνωστός για το πολύτιμο αιθέριο έλαιο του. Έχει τονωτικές και αρωματικές ιδιότητες και δρά κατά της καταρροής, της δυσπεψίας, και των σπασμών. Βοηθά στο καθάρισμα της φωνής. Χρησιμοποιείται ευρέως στη ζαχαροπλαστική, την ποτοποιία και τη ζυθοποιία μια και είναι αρωματικός. Φυτρώνει στις άκρες των ποταμών και σε στάσιμα νερά. Υπάρχει ως φυτό αυτοφυές στην Ελλάδα είναι όμως σπάνιο. Θα το βρούμε μόνο στη Λακωνία.
Άκορος (Acorus calamus)
Άκορος (Acorus calamus)

Βερόνικα (Veronica officinalis)

Την βερόνικα την συναντούμε σε διάφορους βοσκότοπους και λιβάδια της Ελλάδας. Το φυτό καλλιεργείται και είναι γνωστό και με την ονομασία τσάι της Ελβετίας . Τα φύλλα της είναι οδοντωτά και ελλειψοειδή και χρησιμοποιούνται στην παρασκευή αφεψήματος που θεωρείται εξαιρετικό κατά του βήχα. Έχει ακόμη δράση ως ορεκτικό, ως τονωτικό, ως διουρητικό και κατά της ατονίας του στομάχου.
Βερόνικα (Veronica officinalis)

Γεντιανή (Gentiana Lutea)

Είναι γνωστή ως αγριοπιπεριά και είναι αυτοφυής στην Ελλάδα.
Η ρίζα της έχει πολλές θεραπευτικές ιδιότητες καθώς βοηθά στην πέψη, είναι τονωτική, αυξάνει την όρεξη ενώ ταυτόχρονα είναι και καθαρτικό. Εχει αντιπυρετική δράση ενώ χρησιμοποιείται σαν γιατρικό για τα τσιμπήματα εντόμων (με σκόνη πάνω στις πληγές αλλά και ως αφέψημα με μέλι).
Γεντιανή (Gentiana Lutea)

Αστράγαλος (Astragalus angustifolius)

Βότανο πασίγνωστο στην παραδοσιακή Κινέζικη ιατρική για τις θεραπευτικές του ιδιότητες.
Χρησιμοποιείται για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος, για την πρόληψη και θεραπεία του κοινού κρυολογήματος και των αναπνευστικών λοιμώξεων. Έχει αποτελεσματική δράση σε αγγειακές και καρδιακές παθήσεις, στον σακχαρώδη διαβήτη, και την προστασία του ήπατος. Έχει ακόμη αντιβακτηριακές αντιφλεγμονώδεις και διουρητικές ιδιότητες ενώ αυξάνει και την ποσότητα των λευκών αιμοσφαιρίων στο αίμα.
Αστράγαλος (Astragalus angustifolius)

Βατόμουρο (Rubus fructicosus)

Το βατόμουρο, και ο κόκκινος γλυκόξινος καρπός του εκτός από την ευχάριστη και δροσιστική γεύση του έχει και εξαιρετικές θεραπευτικές ιδιότητες.
Περιέχει κάλιο, ασβέστιο, σίδηρο και απο βιταμίνες A, C και E. Σημαντική είναι η αντιοξειδωτική του λειτουργία που αποτοξινώνει τον οργανισμό και βοηθάει στον μεταβολισμό του. Τα φύλλα του είναι στυπτικά, κατά της αναιμίας και κατά της διάρροιας. Αφέψημα τους, βοηθά στη διατήρηση του βάρους του σώματος. Πιστεύεται ότι συντελούν στη βελτίωση της διανοητικής κατάστασης, ενώ δρουν καταλυτικά και στη λειτουργία των αδένων.
Βατόμουρο (Rubus fructicosus)

Αφιόνι (Papaver somniferum)

Ένα δηλητηριώδες αλλά και πολύ χρήσιμο φυτό, γνωστό κυρίως ως καλλωπιστικό. Έχει αξιοσημείωτη θεραπευτική και ιατροφαρμακευτική χρήση, κυρίως λόγω του δραστικού συστατικού του, το όπιο και τα παράγωγά του (ηρωίνη). Τα μέρη του φυτού, που χρησιμοποιούνται είναι οι κάψες, οι σπόροι, τα φύλλα, τα άνθη και το όπιο (το γαλακτώδες υγρό που βγαίνει με τεχνική σχισμή πάνω στον κάλυκα του άνθους). Ως όπιο έχει ιδιότητες αναλγητικές υπνωτικές, διαλυτικές και καταπραϋντικές του νευρικού και μυϊκού συστήματος.
Η προέλευση του είναι από την Ασία, αλλά το συναντάμε και στην Ευρώπη
Αφιόνι (Papaver somniferum)

Άσπρο τσάι (BAI MU DAN)

Φύλλο τσαγιού με άσπρες άκρες που προέρχεται από νέα φύλλα τσαγιού και δεν έχει υποστεί ζύμωση. Τσάι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά και ευεργετικές ιδιότητες για τον ανθρωπινό οργανισμό. Εχει χαμηλή περιεκτικότητα σε καφείνη γιαυτό αποτελεί ιδανικό αφέψημα για όλη την ημέρα.
Το άσπρο τσάι σύμφωνα με μελέτη μπορεί να βοηθήσει το ανοσοποιητικό σύστημα να αντιμετωπίσει τους ιούς και τα επικίνδυνα βακτηρίδια. Η ίδια μελέτη κατέληξε στο συμπέρασμα ότι αποτρέπει την αύξηση της οδοντικής πλάκας, που είναι η κύρια αιτία της αποσύνθεσης των δοντιών.
Άσπρο τσάι (BAI MU DAN)

Ασπερούλα (Asperoula odorata)

Όμορφο μικρό φυτό, γνωστό ως "η βασίλισσα των δασών" που έχει πολύ όμορφο άρωμα.
Εχει τονωτικές, διουρητικές και αντισηπτικές ιδιότητες. Βοηθά στην πέψη, όπως επίσης κατά των σπασμών και στην αντιμετώπιση της αϋπνίας. Είναι χρήσιμο κατά του ίκτερου και συστήνεται κατά της πέτρας των νεφρών και της χοληδόχου κύστης, καθώς και κατά της νευραλγίας.
Την συναντούμαι στη Βόρειο Ελλάδα και τη Θεσσαλία σε δασώδεις τόπους.
Ασπερούλα (Asperoula odorata) Όμορφο μικρό φυτό, γ

Απήγανος (Ruta graveolens)

Μεσογειακό φυτό που φθάνει μέχρι το ένα μέτρο και έχει βαριά μυρωδιά που διχάζει για το αν είναι ευχάριστη. Το δραστικό υλικό του απήγανου είναι το αιθέριο του έλαιο. Η ρετσίνη που περιέχει το φυτό, χρησιμοποιείται στη θεραπεία αγγειακών παθήσεων, ως σπασμολυτικό, καθώς και για τη μείωση της αρτηριακής πίεσης.Εσωτερικά, σε μικρές δόσεις είναι αιμοστατικό. Με δαφνόφυλλα κοπανισμένα ως κατάπλασμα, δρά κατά του πρηξίματος των αντρικών γεννητικών οργάνων.
Απήγανος (Ruta graveolens)

Αλθαία (Althaea officinalis)

Είναι κοινώς γνωστή ως δενδρομολόχα. Οι θεραπευτικές της ιδιότητες είναι πασίγνωστες. Χρησιμοποιούνται τα φύλλα, τα άνθη και οι ρίζες της. Καλλιεργείται εύκολα με σπόρο την Ανοιξη. Είναι πολύ γνωστή η ιδιότητα της σαν καλό μαλακτικό και αντιβηχικό. Δρά επίσης κατά των δερματικών παθήσεων. Η ρίζα της χρησιμοποιείται κατά του πνευμονικού καταρρού, του πλευρίτη, της δυσεντερίας και του νεφρίτη. Εσωτερικά χρησιμοποιούνται τα άνθη της ενώ εξωτερικά χρησιμοποιήται η ρίζα (20 γραμμάρια ανά λίτρο νερού) για γαργαρισμούς και πλύσεις του στόματος. Επουλώνει τις πληγές των ούλων και είναι καταπραϋντικό της στηθάγχης.
Αλθαία (Althaea officinalis)

Αραβόσιτος (Zea Mais)

Πέρα από τροφή, το καλαμπόκι έχει επίσης και αξιόλογες θεραπευτικές ιδιότητες.
Το αφέψημα του είναι εξαιρετικό διουρητικό. Σαν φάρμακο, χρησιμοποιείται το δραστικό μέρος του καλαμποκιού, δηλαδή οι κλωστές του οι οποίες περιέχουν, ασβέστιο, κάλιο, γλυκίδες, και στηρόλες.
Το συνιστούν επίσης και ως καλό φάρμακο κατά της λιθίασης και της χρόνιας κυστίτιδας.
Αραβόσιτος (Zea Mais)

Μείγματα βοτάνων


Αιμορροίδες
Μείγμα από πέντε βότανα ειδικό για την καταπολέμηση προβλημάτων αιμορροίδων.
Περιλαμβάνει αχίλλαια, γκίνγκο μπιλόμπα, ιπποκαστανέα, αμαμελίδα και φυκάρια.

Αναπνευστικό και βήχα
Μείγμα από τρία βότανα ειδικό για την διάνοιξη της αναπνευστικής οδού και τη θεραπεία του βήχα.
Περιλαμβάνει αγριμόνιο, μολόχα και βήχιο.

Λάδι μαυρίσματος με λάδι λεβάντας

ΥΛΙΚΑ
9 κουτ. σούπας σησαμέλαιο
6 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
3 κουτ. σούπας ξύδι μηλίτη
6 σταγόνες λάδι λεβάντας

Ρίχνουμε τα υλικά μας όλα μαζί στο μίξερ και τα χτυπάμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα μας. Το βάζουμε σε μπουκάλι στη συνέχεια και το χρησιμοποιούμε αφού πρώτα το κουνήσουμε καλά.
Το λάδι της λεβάντας εκτός από το υπέροχο άρωμα του θα σας προστατεύσει και από τα κουνούπια και τα έντομα την ώρα που κάνετε ηλιοθεραπεία.

ΑΡΘΡΙΤΙΔΑ

Πώς αντιμετωπίζω την αρθρίτιδα
Βασικός τρόπος αντιμετώπισης είναι η κατανάλωση τροφών που καταπολεμούν τις φλεγμονές, που είναι ένα από τα συμπτώματα της ρευματοειδούς αρθρίτιδας και της οστεοαρθρίτιδας. Φροντίστε να εντάξετε στην εβδομαδιαία σας διατροφή διάφορες αντιφλεγμονώδεις τροφές πλούσιες σε Ω-3 λιπαρά οξέα, όπως είναι τα ψάρια (σολομός, τόνος, σαρδέλα, σκουμπρί), τα αβγά και οι ξηροί καρποί. Επίσης το τζίντζερ και ο κουρκουμάς διαθέτουν και αυτά αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες.    

έκζεμα, αλλεργίες και ξηροδερμία

ΥΛΙΚΑ
8 σταγ. αιθέριο έλαιο χαμοληλιου german blue(παραγωγης μας)
4 κουτ. σούπας άνθη καλέντουλας
4 κουτ. σούπας άνθη και ρίζα αλθαίας

Δερματίτιδες


Καλέντουλα
Η καλέντουλα είναι ένα βότανο θαυματουργό με αντιφλεγμονώδεις και μαλακτικές ιδιότητες. Η ανακούφιση που προσφέρει είναι άμεση σε όλους τους τύπους των δερματίτιδων.
Αν υπάρχει κάποιο μικρό τραύμα στο δέρμα είναι καταλληλότερες οι κομπρέσες γιατί το βότανο της καλέντουλας έχει και αντισηπτικές ιδιότητες.

Λοσιόν για λιπαρή επιδερμίδα και ακμή

Λοσιόν για λιπαρή επιδερμίδα και ακμή, αφού πρώτα κάνουμε πλύσεις με σαπούνι ρίγανης παραγωγής μας
ΥΛΙΚΑ
Η συνταγή εκτελείται σε 2 φάσεις
ΠΡΩΤΗ ΦΆΣΗ

Μάτια


Τα μάτια είναι μια εντελώς διαφορετική περίπτωση για την βοτανολογία. Η οπτική οξύτητα και οι υπόλοιπες διαθλαστικές ανωμαλίες είναι πέρα από τα πλαίσια της βοτανολογίας. Τα βότανα μπορεί να βοηθήσουν την όραση με την έννοια της προστασίας των μικρών αγγείων, και τα προσαρμογόνα βότανα να δυναμώσουν την αντίσταση του οργανισμού. Στην παραδοσιακή κινέζικη ιατρική τα βότανα αυτά δυναμώνουν την ροή της ζωτικής δύναμης (κι) προσφέροντας ευεργετικά αποτελέσματα σε όλα τα συστήματα του οργανισμού. Το κινέζικο βότανο Schisandra πέρα από τα υπέροχα αποτελέσματα του βοηθά στην καλυτέρευση της όρασης πάντοτε κατά τους Κινέζους.

ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΑ ΕΝΤΟΜΟΚΤΟΝΑ


Μπορείτε να απαλλαγείτε από ανεπιθύμητους επισκέπτες με ηπιότερους και πιο ασφαλείς τρόπους. Ας δούμε μερικούς από αυτούς.

Πανάδες και βότανα


Οι παράγοντες που ευθύνονται για αυτές είναι πολλοί και διάφοροι.

* Μπορεί να είναι γενετικοί.
* Μπορεί να είναι λόγω μεταβολικών και ορμονικών διαταραχών.
* Μπορεί να ευθύνονται κάποια καλλυντικά τα λεγόμενα φωτοευαίσθητα.
* Κάποια χημικά πίλινγκ.

Λοσιόν για τον ήλιο (αντηλιακή-αντιφλογιστική-επουλωτική)

ΥΛΙΚΑ
500 ml λευκό κρασί
1 φλυτζ. καφέ άνθη χαμομηλιού
1 φλυτζ. καφέ ροδοπέταλα
1 φλυτζ. καφέ άνθη αλθαίας
1 φλυτζ. καφέ άνθη καλέντουλας
1 φλυτζ. καφέ άνθη λεβάντας
1 φλυτζ. καφέ άνθη σαμπούκου
1 φλυτζ. καφέ φύλλα μυρτιάς
1 φλυτζ. καφέ χυμό αλόης

Ρίχνουμε στο κρασί όλα τα βότανα, ανακατεύουμε καλά και τα αφήνουμε σε δροσερό μέρος για μια εβδομάδα. Στη συνέχεια το σουρώνουμε σε ένα γυάλινο μπουκάλι προσθέτουμε το χυμό αλόης ανακατεύουμε καλά και το φυλάσσουμε πάντα σε δροσερό μέρος. Χρησιμοποιούμε την λοσιόν πριν την αντηλιακή κρέμα απλώνοντας την στο πρόσωπο και το σώμα καθώς και μετά το μπάνιο για να ανακουφίσουμε το δέρμα μας από την φλόγωση που του προξένησαν οι αχτίδες του ήλιου.

Κρεμμύδι για τις μυρμηγκιές

Οι μυρμηγκιές είναι ένα ανώδυνο εξόγκωμα του δέρματος και οφείλεται στην παρουσία ενός ιού. Για να υποχωρήσουν, μπορείτε να δοκιμάσετε την ακόλουθη θεραπεία. Αφαιρέστε ένα κομμάτι από την καρδιά ενός ολόκληρου ξερού κρεμμυδιού και γεμίστε με χοντρό αλάτι, το λακκάκι που σχηματίσατε. Βάλτε το κρεμμύδι σε ένα μπολ ή ένα φλιτζάνι και τρίβετε κάθε μέρα τη μυρμηγκιά με το χυμό που θα συγκεντρώνεται κάθε μέρα στο σκεύος. Με την θεραπεία αυτή, θα έχετε σοβαρές πιθανότητες να σβήσει η μυρμηγκιά.