Κυριακή, 3 Ιουνίου 2012

Κυδώνι (Cydonia vulgaris)

Φρούτο πλούσιο σε βιταμίνη C που χρησιμοποιείται τόσο στη μαγειρική όσο και στη ζαχαροπλαστική, όμως δεν στερείται και θεραπευτικών ιδιοτήτων.
Έχει στυπτικές ιδιότητες και όξινη δράση. Αφέψημα από φέτες κυδωνιού είναι κατά της αιμόπτυσης, κατά της διάρροιας και κατά των χρόνιων εμμετών. Το τσάι των λουλουδιών της κυδωνιάς είναι κατά των σπασμών και καταπραΰνει το βήχα.
Κρασί που παρασκευάζεται από κυδώνια, με γαργάρες, βοηθά στις φλογώσεις του λαιμού και στις πληγές των ούλων, ενώ με κομπρέσες θεραπεύει τα έλκη.
Κυδώνι (Cydonia vulgaris)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου