Τετάρτη 4 Απριλίου 2012

ΒΟΤΑΝΑ ΓΙΑ ΘΗΛΑΣΜΟ

Καλό είναι να ξέρουν οι γυναίκες που θηλάζουν, ποια φυτά βοηθούν την έκκριση και ποια σταματάνε το γάλα.

"Κατεβάζουν γάλα"

1)    Ο βασιλικός. Σε τρία ποτήρια καυτό νερό, ρίχνετε 30 γρ βασιλικό και το πίνετε πρωί, μεσημέρι και βράδυ.

2)    Το κύμινο. Βράζετε γι' αρκετή ώρα 30 γρ σπόρους κύμινου σε τρία ποτήρια νερό και πίνετε από ένα ποτήρι του κρασιού πρωί, μεσημέρι και βράδυ.

προτάσεις υγείας από τη φύση

Οι πληροφορίες για τις φαρμακευτικές ιδιότητες των βοτάνων και τις παθήσεις, που περιέχονται σε αυτό τον ιστοχώρο ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΙΑΤΡΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΗ,
ΣΥΝΤΑΓΗ Ή ΔΙΑΚΟΠΗ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ.

Μερικά βότανα μπορούν να προκαλέσουν παρενέργειες ή να αλληλεπιδράσουν με άλλα φάρμακα και δε συνιστάται η αντικατάσταση φαρμάκων με τη χρήση οποιουδήποτε βοτάνου.
Για οποιαδήποτε πάθηση και θεραπεία ΠΡΕΠΕΙ ΠΑΝΤΑ ΝΑ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΕΣΤΕ ΤΟ ΓΙΑΤΡΟ ΣΑΣ!

Αντιμετωπίστε τις ημικρανίες εναλλακτικά



Oρισμένα βότανα βοηθούν στην αντιμετώπιση των ημικρανιών, κυρίως όταν λαμβάνονται προληπτικά (3 φορές την εβδομάδα). Τα βότανα που μπορούν να σας ωφελήσουν είναι:
Η δράση της είναι αναλγητική, ηρεμιστική, αντισπασμωδική, μαλακτική και διουρητική (αποφύγετέ την, όμως, αν έχετε έντονη αιμορραγία τις ημέρες της εμμήνου ρύσεως).
Τα φύλλα της πασιφλόρας είναι πλούσια σε φλαβονοειδή. Είναι ένα βότανο με κατευναστικές, αντισπασμωδικες και ηρεμιστικές ιδιότητες (αποφύγετε τη λήψη της, αν λαμβάνετε αντικαταθλιπτικά τύπου ΜΑO - αναστολείς της Μονο-Αμινο-Oξειδάσης).

Βότανα και σεξουαλικότητα

Σε όλες τις βοτανολογικές παραδόσεις του κόσμου, υπάρχουν βότανα που θεωρούν ότι αυξάνουν την λίμπιντο και θεραπεύουν προβλήματα ανικανότητας. Για ένα μάλιστα από αυτά, την Νταμιάνα, η φήμη ήταν τόσο έντονη που εμφανίσθηκε στο επίσημο βοτανολογικό όνομα του φυτού (Turnera aphrodisiaca).

Σωματική Ευεξία

Ο σύγχρονος τρόπος ζωής, το άγχος, η έλλειψη άσκησης και η μη ισορροπημένη διατροφή, ενδέχεται να οδηγήσουν σε μία γενικότερη "πτώση" του οργανισμού. Η αίσθηση διαρκούς "κόπωσης", η συχνή καταπόνηση από κρυολογήματα και ιώσεις, το "πιάσιμο" του σώματος (μέση, πλάτη, αυχένας κτλ.), αποτελούν ενδείξεις της γενικότερης έλλειψης ευεξίας.

βοτανα για ενεργεια



Mορφή : ρίζα

Tο huang qi τονώνει την ανοδική κίνηση της ενέργειας μέσα στο σώμα και ενισχύει τη φωτιά μέσα μας. Tο βότανο αυτό έλκει το «πεσμένο» γιανγκ προς τα πάνω και επιφέρει τόνωση με δυναμικό τρόπο. Eίναι ιδανική επιλογή για όσους νιώθουν «πεσμένοι», «βαρείς», αδρανείς και απαθείς, χωρίς επιθυμία για οποιαδήποτε δραστηριότητα. Όλα τα παραπάνω είναι φαινόμενα καθοδικά. Tο βότανο αντιστρέφει την καθοδική κίνηση και οδηγεί την ενέργεια του σώματος προς τον ουρανό. Mε άλλα λόγια, μας

Βότανα για τη γυναικεία γονιμότητα

Κάποια από τα προβλήματα που σχετίζονται με την γονιμότητα φαίνεται να αντιμετωπίζονται μερικώς με τη χρήση κάποιων δραστικών ουσιών που υπάρχουν και στα βότανα. Τέτοια προβλήματα γονιμότητας είναι η ορμονική ισορροπία, η ηλικία και η ποσότητα βλέννας στον τράχηλο. Προβλήματα όπως οι φραγμένες ωοθήκες, οι κύστεις στις ωοθήκες ή οι εσωτερικές συμφύσεις προφανώς δεν επιδέχονται αντιμετώπισης με βότανα. Θυμηθείτε ότι η γονιμότητα σχετίζεται πολύ με τη γενική υγεία και τον τρόπο ζωής. Σε κάθε περίπτωση, μιλήστε με το γυναικολόγο σας.

Βότανα για βουλιμία

Βότανο Γλυκάνισος για βουλιμία

Ήταν γνωστός από την αρχαιότητα, οι δε Αιγύπτιοι τον χρησιμοποιούσαν, μαζί με το κύμινο και τη ματζουράνα, για τη μουμιοποίηση των νεκρών. Από εκείνα τα μακρινά χρόνια άρχισε να χρησιμοποιείται στην ιατρτική αλλά και σε μαγικές πρακτικές. Επίσης, από την αρχαιότατη εποχή χρησιμοποιούσαν το γλυκάνισο. Οι αρχαίοι Έλληνες και οι Ρωμαίοι θεωρούσαν τον γλυκάνισο αφροδισιακό ("συνουσίαν παρορμά" σύμφωνα με τον Διοσκουρίδη) και πίστευαν ότι διατηρεί τη νεανικότητα και διώχνει τα κακά όνειρα όταν τοποθετηθεί κάτω από το μαξιλάρι τη νύχτα.
Το φυτό Γλυκάνισος στην εναλλακτική ιατρική προσφέρει εναλλακτική θεραπεία βοηθώντας παραδοσιακά να αντιμετωπιστούν προβλήματα σχετικά με βουλιμία

Θυμάρι και βουλωμένη μύτη


Θυμάρι και βουλωμένη μύτη




βουλωμένη μύτη;
τι πιό συνηθισμένο θα μου πείτε...
να ένα πολύ απλό και αποτελεσματικό γιατρικό με την βοήθεια...

του θυμαριού...
βότανο-θυμάρι-λοιπόν

και:

βότανο για την Κυτταρίτιδα

Αν η μείωση της κυτταρίτιδας είναι ο κύριος στόχος σου βάλε στην άκρη, το δημοφιλες για αδυνάτισμα, πράσινο τσάι.   Αν και είναι εξαιρετικό ρόφημα σίγουρα με σημαντικά ωφέλη στη αποτοξίνωση του οργανισμού, στην αύξηση του μεταβολισμού και γενικά στην υγεία και  συνολική ευεξία του οργανισμού, για την αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας  το νούμερο ένα βότανο είναι η Λουίζα!

Βότανα και εναλλακτικές θεραπείες για καούρες


Ορισμένα ροφήματα βοτάνων μπορούν να κατα­πραΰνουν το πεπτικό σύστημα και να σας ανακουφίσουν από τις καούρες. Για την προετοιμασία του ροφήματος, σε ένα φλιτζάνι βραστό νερό ρίξτε ένα κουταλάκι από το βότανο, αφήστε το για 5-6 λεπτά, σουρώστε και πιείτε. Τα βότανα που μπορούν να σας ανακουφίσουν είναι:
Η δράση του είναι ηρεμιστική, αντιφλεγμονώδης και αντισπασμωδική. Επίσης, έχει την ιδιότητα να μειώνει τα οξέα του στομάχου.
Δρα κατευναστικά και ενδείκνυται εάν είστε νευρικοί και τα συμπτώματά σας επιδεινώνονται εξαιτίας του άγχους.
Και οι δύο σπόροι ηρεμούν το στομάχι και διευκολύνουν την πέψη.
Το ρόφημα πιπερόριζας διευκολύνει την πέψη και ανακουφίζει από τις καούρες.
Για ένα πιο δραστικό ρόφημα, σε δύο φλιτζάνια βραστό νερό ρίξτε ένα κουταλάκι χαμομήλι, ένα κουταλάκι μελισσόχορτο και λίγους μαραθόσπορους.

Αλλεργική ρινίτιδα

ΒΟΤΑΝΑ, τα οποία μπορεί ν’αποβούν ιδιαίτερα ευεργετικά και στη περίπτωση της αλλεργικής ρινίτιδας. Συγκεκριμένα:
ΕΥΦΡΑΣΙΑ (Euphrasia officinalis), που είναι ένα εξαιρετικό βότανο για τα προβλήματα των βλεννογόνων μεμβρανών. Όταν χρησιμοποιείται εσωτερικά λειτουργεί ως εξαίρετο αντικαταρροϊκό και έτσι είναι κατάλληλο για αλλεργική ρινίτιδα,ιγμορίτιδα και άλλες συμφορητικές καταστάσεις.
ΤΣΟΥΚΝΙΔΑ, που είναι γνωστό λαϊκό φάρμακο και χρησιμοποιείται σε αλλεργικό κατάρρου και σε άλλεςμορφές αλλεργίας, ενώ βοηθά στην αποσυμφόρηση και ανακουφίζει από τη φλεγμονή.
ΜΙΓΜΑ ΒΟΤΑΝΩΝ (ΕΥΦΡΑΣΙΑ,ΥΔΡΑΣΤΙΔΑ,ΣΑΜΠΟΥΚΟΣ), που είναι ένα εξαιρετικά