Τετάρτη 4 Απριλίου 2012

Αλλεργική ρινίτιδα

ΒΟΤΑΝΑ, τα οποία μπορεί ν’αποβούν ιδιαίτερα ευεργετικά και στη περίπτωση της αλλεργικής ρινίτιδας. Συγκεκριμένα:
ΕΥΦΡΑΣΙΑ (Euphrasia officinalis), που είναι ένα εξαιρετικό βότανο για τα προβλήματα των βλεννογόνων μεμβρανών. Όταν χρησιμοποιείται εσωτερικά λειτουργεί ως εξαίρετο αντικαταρροϊκό και έτσι είναι κατάλληλο για αλλεργική ρινίτιδα,ιγμορίτιδα και άλλες συμφορητικές καταστάσεις.
ΤΣΟΥΚΝΙΔΑ, που είναι γνωστό λαϊκό φάρμακο και χρησιμοποιείται σε αλλεργικό κατάρρου και σε άλλεςμορφές αλλεργίας, ενώ βοηθά στην αποσυμφόρηση και ανακουφίζει από τη φλεγμονή.
ΜΙΓΜΑ ΒΟΤΑΝΩΝ (ΕΥΦΡΑΣΙΑ,ΥΔΡΑΣΤΙΔΑ,ΣΑΜΠΟΥΚΟΣ), που είναι ένα εξαιρετικά
αποτελεσματικό μίγμα για την ανακούφιση των αλλεργικών συμπτωμάτων, ενώ προκειμένου να επιτύχουμε μέγιστη αποτελεσματικότητα, η θεραπεία καλό θα είναι να αρχίζει κάθε φορά τουλάχιστον ένα μήνα πριν την εποχή που εμφανίζεται η αλλεργία, διότι οι ιδιότητες των βοτάνων χρειάζονται κάποιο χρόνο για να επιδράσουν .
ΑΡΩΜΑΤΟΘΕΡΑΠΕΙΑ εκμεταλλευτείτε τις ευεργετικές ιδιότητες των αιθερίων ελαίων σε μια σειρά παθήσεων, συμπεριλαμβανομένης και της αλλεργίας. Συγκεκριμένα, οι εισπνοές ατμού από ένα μίγμα 300 ml καυτού νερού με λίγες σταγόνες αιθερίου ελαίου ΕΥΚΑΛΥΠΤΟΥ και ΜΕΝΤΑΣ ανακουφίζουν τα ιγμόρεια.
Επίσης μπορείτε να αναμίξετε μερικές σταγόνες αιθερίου ελαίου ΛΕΒΑΝΤΑΣ με αμυγδαλέλαιο και να κάνετε μασάζ στην περιοχή γύρω από τη μύτη, τα ζυγωματικά και το μέτωπο.
ΓΕΜΜΟΘΕΡΑΠΕΙΑ αποτελεί εξελιγμένο κλάδο της φυτοθεραπείας (μέρος της οποίας είναι και η χορήγηση βοτάνων και φυτών είτε ως αποξηραμένο φυτό {δηλαδή με μορφή τσαγιού} είτε ως βάμμα), με τη διαφορά ότι στη γεμμοθεραπεία τα χρησιμοποιούμενα μέρη του φυτού είναι τα εμβρυϊκά του κύτταρα, για παράδειγμα τα φρέσκα μπουμπούκια. Τα γεμμοθεραπευτικά σκευάσματα χορηγούνται με τη μορφή πόσιμου διαλύματος. Σε αυτήν την περίπτωση χορηγείται δυναμοποιημένο διάλυμα του φυτού RIBES NIGRUM (Φραγκοστάφυλο).



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου