Τρίτη 3 Απριλίου 2012

ΒΟΤΑΝΑ ΓΙΑ ΕΑΡΙΝΗ ΑΛΛΕΡΓΙΑ

ΤΡΙΦΥΛΛΙ (Medicago Sativa) Φυλλα Παρεχει χλωροφυλλη και βιταμινη Κ Χρησιμοποιειται σε μορφη υγρου. 1 κουταλια της σουπας σε χυμο η νερο 2 φορες την μερα. ΓΛΥΚΟΡΙΖΑ (Glycyrrhiza glabra). Ριζα Δινει ενεργεια και ανακουφιζει απο τα συμπτωματα της αλλεργιας. Την παιρνουμε υπο μορφην αφεψηματος βραζοντας την ριζα για 20 λεπτα. Επισης χρησιμοποιουμε εκχυλισμα Γλυκοριζας (10-20 σταγονες 2 φορες την ημερα). Η Γλυκοριζα δεν πρεπει να χρησιμοποιειται για περισσοτερο απο 7 μερες συνεχεια. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΦΕΥΓΕΤΑΙ ΤΕΛΕΙΩΣ ΟΤΑΝ ΤΟ ΑΤΟΜΟ ΕΧΕΙ ΥΨΗΛΗ ΠΙΕΣΗ ΑΙΜΑΤΟΣ.

ΕΥΚΑΛΥΠΤΟΣ (Eucalyptus globulus) Φυλλα η αιθεριο ελαιο. Βραζουμε νερο σε μια κατσαρολα. Οταν το νερο βραση, το βγαζουμε απο την φωτια και οταν σταματηση να κανει φουσκαλες ριχνουμε στην κατσαρολα η φυλλα ευκαλυπτου η αιθεριο ελαιο ευκαλυπτου. Αφηνουμε το νερο να κρυωση λιγακι και μετα εισπνεουμε τον ατμο κρατωντας το προσωπο μας σε μια ασφαλη αποσταση για να μην καουμε. Για να μην χαθει ο ατμος βαζουμε μια πετσετα πανω απο την κατσαρολα και το κεφαλι μας «σαν τεντα». Συνηθως 5 με 10 λεπτα εισπνοων ατμου ειναι αρκετα για να ανακουφισουν απο το αναπνευστικο προβλημα.
ΑΧΙΛΛΕΙΑ Η ΧΙΛΙΟΦΥΛΛΟΣ (Achillea millefolium) Υγρο εκχυλισμα χωρις αλκοολ. Ειναι καλο για ανακουφιση συμπτωματων εαρινης αλλεργιας. 20-30 σταγονες 2 φορες την μερα για βρασιμο σαν τσαι η βαζουμε το εκχυλισμα κατω απο την γλωσσα και το κραταμε εκει για μερικα λεπτα της ωρας και μετα το καταπινουμε. Πινουμε ενα ποητρι νερο μετα που το καταπιουμε.
ΕΦΡΑΣΙΑ (Euphrasia officinalis) Υγρο εκχυλισμα χωρις αλκοολ. Ειναι καλο για ανακουφιση συμπτωματων εαρινης αλλεργιας. 20-30 σταγονες 2 φορες την μερα για βρασιμο σαν τσαι η βαζουμε το εκχυλισμα κατω απο την γλωσσα και το κραταμε εκει για μερικα λεπτα της ωρας και μετα το καταπινουμε. Πινουμε ενα ποητρι νερο μετα που το καταπιουμε.
ΜΑΡΜΑΡΑΚΙ / ΣΚΟΥΛΟΧΟΡΤΟ (Μarrubium vulgare) Αφεψημα αποΦυλλα ΒΕΡΒΑΣΚΟΣ , ΦΛΟΜΟΣ (Verbascum thapsus) Αφεψημα αποΦυλλα ΤΣΟΥΚΝΙΔΑ (Urtica dioica) Αφεψημα αποΦυλλα ΑΓΡΙΑ ΚΕΡΑΣΙΑ (Prunus serotina) Αφεψημα απο Φλουδα κορμου. ΚΟΥΡΚΟΥΜΑΣ (Μπαχαρη) (Curcuma longa) Σκονη απο ριζομα. Προσθετουμε στο τσαι η φαγητο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου