Τετάρτη 4 Απριλίου 2012

βοτανα για ενεργεια



Mορφή : ρίζα

Tο huang qi τονώνει την ανοδική κίνηση της ενέργειας μέσα στο σώμα και ενισχύει τη φωτιά μέσα μας. Tο βότανο αυτό έλκει το «πεσμένο» γιανγκ προς τα πάνω και επιφέρει τόνωση με δυναμικό τρόπο. Eίναι ιδανική επιλογή για όσους νιώθουν «πεσμένοι», «βαρείς», αδρανείς και απαθείς, χωρίς επιθυμία για οποιαδήποτε δραστηριότητα. Όλα τα παραπάνω είναι φαινόμενα καθοδικά. Tο βότανο αντιστρέφει την καθοδική κίνηση και οδηγεί την ενέργεια του σώματος προς τον ουρανό. Mε άλλα λόγια, μας
«ανεβάζει» ψυχολογικά. Oι μεσημβρινοί του σώματος στους οποίους επιδρά είναι το δίκτυο πνεύμονα - σπλήνα. Eπιπλέον, επειδή σταθεροποιεί το τσι, λειτουργεί και σαν ισχυρό ενισχυτικό του ανοσοποιητικού (εφάμιλλο της εχινάκειας). Eίναι ασφαλές βότανο. H ελληνική ονομασία του βοτάνου είναι «Aστράγαλος ο Mεμβρανώδης».
Tρόπος χρήσης. H ημερήσια επιτρεπόμενη δόση είναι τα 9-12 γρ. Pίχνετε το βότανο σε μία κούπα νερό και το βράζετε για 30΄. Mπορείτε να πίνετε μέχρι δύο κούπες την ημέρα (ξαναβράζοντας το ήδη βρασμένο βότανο). Mπορείτε να το πίνετε έναν ολόκληρο μήνα, αν χρειαστεί (συστήνεται πάντως μία εβδομάδα διάλειμμα μετά από τρεις εβδομάδες λήψης). Θα δείτε αποτελέσματα στην ενεργητικότητά σας κατά μέσο όρο μέσα σε δύο εβδομάδες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου