Κυριακή 3 Ιουνίου 2012

Αμυγδαλιά (Amygdalus communis)

Η Αμυγδαλιά, παράγει δυο ποικιλίες, μία με γλυκούς καρπούς (dulcis) και μία με πικρούς καρπούς (amaris). Tα αμύγδαλα περιέχουν ασβέστιο, κάλιο, κοβάλτιο, σίδηρο, μαγνήσιο και φώσφορο. Τα γλυκά αμύγδαλα, στερούνται αμυγδαλίνης, δηλ. του πικρού συστατικού των πικραμύγδαλων. Εσωτερικά, χρησιμοποιείται το γαλάκτωμα αμυγδάλων. Είναι γνωστά τα παρασκευάσματα καλλυντικών που γίνονται με το γλυκό αμυγδέλαιο. Φρέσκα τα φύλλα της αμυγδαλιάς, καταπραΰνουν τους πόνους του έλκους, των μωλώπων, των εγκαυμάτων ενώ το αφέψημα των φύλλων είναι εξαιρετικό καθαρτικό, πρέπει ωστόσο να αποφεύγεται γενικά η κατάχρηση. Τα πικρά αμύγδαλα έχουν αντισπασμωδικές ιδιότητες ενώ το γαλάκτωμα τους βοηθά στις παθήσεις του αναπνευστικού συστήματος αλλά και στη δυσμηνόρροια. Αιθέριο έλαιο πικρών αμυγδάλων καταπολεμά την κακοσμία των ποδιών και της μασχάλης.
Αμυγδαλιά (Amygdalus communis)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου