Κυριακή 3 Ιουνίου 2012

ΑΡΘΡΙΤΙΔΑ

Πώς αντιμετωπίζω την αρθρίτιδα
Βασικός τρόπος αντιμετώπισης είναι η κατανάλωση τροφών που καταπολεμούν τις φλεγμονές, που είναι ένα από τα συμπτώματα της ρευματοειδούς αρθρίτιδας και της οστεοαρθρίτιδας. Φροντίστε να εντάξετε στην εβδομαδιαία σας διατροφή διάφορες αντιφλεγμονώδεις τροφές πλούσιες σε Ω-3 λιπαρά οξέα, όπως είναι τα ψάρια (σολομός, τόνος, σαρδέλα, σκουμπρί), τα αβγά και οι ξηροί καρποί. Επίσης το τζίντζερ και ο κουρκουμάς διαθέτουν και αυτά αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες.    
     
Καταναλώνετε καθημερινά 7 με 9 μερίδες φρούτων και λαχανικών διαφορετικών χρωμάτων. Ακόμα κι αν έχεις ακούσει ότι λαχανικά όπως τομάτες, πατάτες, πιπεριές και μελιτζάνες χειροτερεύουν τους πόνους, να θυμάστε πως κάτι τέτοιο δεν έχει αποδειχτεί επιστημονικά.
Ελαττώστε τις τροφές που προκαλούν φλεγμονές όπως, τα πολυακόρεστα φυτικά έλαια (π.χ. καλαμποκέλαιο, σογιέλαιο), τα μερικώς υδρογονωμένα έλαια που βρίσκονται στις μαργαρίνες, και τις επεξεργασμένες τροφές που έχουν λιπαρά που «τρέφουν» τις φλεγμονές.
Μειώστε όσο το δυνατόν την κατανάλωση ζωικών προϊόντων.
Κάντε επαλείψεις με αιθέριο έλαιο ρίγανης, και δενδρολίβανου (παραγωγής μας).
Φροντίστε να πίνετε αφέψημα (αρπαγόφυτου ,ιτια,ανγγελικη,και αχιλλαια,μιγμα),3 φορές την ημέρα.
Καλό είναι να παρατηρούμε τις αντιδράσεις του οργανισμού μας στις διάφορες τροφές και αν υποψιαζόμαστε, ότι κάποια συγκεκριμένη τροφή χειροτερεύει τα συμπτώματα, να την αποφεύγουμε για μερικές εβδομάδες έτσι ώστε να μπορούμε να επιβεβαιώσουμε τα αποτελέσματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου