Κυριακή 3 Ιουνίου 2012

Μάτια


Τα μάτια είναι μια εντελώς διαφορετική περίπτωση για την βοτανολογία. Η οπτική οξύτητα και οι υπόλοιπες διαθλαστικές ανωμαλίες είναι πέρα από τα πλαίσια της βοτανολογίας. Τα βότανα μπορεί να βοηθήσουν την όραση με την έννοια της προστασίας των μικρών αγγείων, και τα προσαρμογόνα βότανα να δυναμώσουν την αντίσταση του οργανισμού. Στην παραδοσιακή κινέζικη ιατρική τα βότανα αυτά δυναμώνουν την ροή της ζωτικής δύναμης (κι) προσφέροντας ευεργετικά αποτελέσματα σε όλα τα συστήματα του οργανισμού. Το κινέζικο βότανο Schisandra πέρα από τα υπέροχα αποτελέσματα του βοηθά στην καλυτέρευση της όρασης πάντοτε κατά τους Κινέζους.


Περιποίηση
Θα αναφερθούμε όμως μόνο στα βλέφαρα και στον βολβό. Το καλύτερο βότανο για την περιποίηση των ματιών είναι η Ευφράσια.  Βοηθά τον βολβό και τους γύρω από αυτόν ιστούς σε κάθε περίπτωση. Χρησιμοποιείται εσωτερικά και εξωτερικά. Για το κριθαράκι, τη φλεγμονή των βλεφάρων , ή την επιπεφυκίτιδα. είναι καλό να φροντίζουμε και εσωτερικά λαμβάνοντας τα βότανα για τις λοιμώξεις. ( Γάλιο, Εχινάκια, Ευφράσια, Φυτολάκκα).
Εξωτερικά  για πλύση του ματιού ή για κομπρέσες ρίξτε ευφράσια σε νερό, και βράστε την. Στην συνέχεια μόλις κρυώσει κάντε το κομπρέσα μουσκεύοντας βαμβάκι. Αφήστε την κομπρέσα για 12 λεπτά. Επαναλαμβάνετε την διαδικασία αρκετές φορές την ημέρα

Το αμυγδαλέλαιο και το χαμομηλέλαιο (German blue) παραγωγης μας
Τα δύο αυτά έλαια έχουν μαλακτικές ιδιότητες κάτι που σημαίνει ότι έχουν κατευναστική και ηρεμιστική επίδραση στο δέρμα και δη στο δέρμα γύρω από τα μάτια. Είναι δύο λάδια ελαφριά, και η υφή τους είναι λεπτή και λεία, κάτι που βοηθά τους πόρους του δέρματος να τα απορροφήσουν πολύ εύκολα.
Είναι εξαιρετικά κατάλληλα για την ευαίσθητη επιδερμίδα γύρω από τα μάτια, που με την γήρανση και την καταπόνηση δημιουργούν ρυτίδες, και μαύρους κύκλους γύρω τους και το δέρμα χαλαρώνει.
Εφαρμόζοντας λοιπόν σε αυτή την ευαίσθητη περιοχή αμυγδαλέλαιο ,και χαμομηλέλαιο (Όλυμπος), το δέρμα ενυδατώνεται, βελτιώνεται η κυκλοφορία του αίματος και, έτσι σιγά-σιγά θα δούμε αυτά τα προβλήματα να μειώνονται αισθητά, και το δέρμα να αποκτά ξανά την χαμένη του σφριγηλότητα.

Πως μπορεί να χρησιμοποιηθεί
Το αμυγδαλέλαιο, και το χαμομηλέλαιο( Όλυμπος) μπορεί να χρησιμοποιηθεί με μία σειρά από τρόπους, στο δέρμα γύρω από τα μάτια, και να μερικοί.

 * Πριν πάμε για ύπνο πλένουμε πάντα με ουδέτερο σαπούνι η παραγωγης μας ( Όλυμπος )το πρόσωπό μας, βάζουμε στην παλάμη μας μερικές σταγόνες αμυγδαλέλαιο και μια σταγόνα χαμοληλέλαιο, ( Όλυμπος)  και αλείφουμε με το δάκτυλό μας όλη την περιοχή της επιδερμίδας γύρω από τα μάτια. Στην συνέχεια με απαλές κινήσεις κάνουμε μασάζ στην περιοχή πέντε με δέκα λεπτά, και αυτό θα πρέπει να γίνεται κάθε βράδυ για δύο εβδομάδες, και σιγά-σιγά θα δούμε τους μαύρους κύκλους να εξαφανίζονται και τις ρυτίδες να απαλύνονται αισθητά.
* Βασικό βέβαια είναι ότι δεν πρέπει να ξεχνάμε την διατροφή και το να πίνουμε πάντα κατά την διάρκεια της ημέρας πολύ νερό.
* Ενας άλλος τρόπος είναι να χρησιμοποιήσουμε αμυγδαλέλαιο και χαμομηλέλαιο ( Όλυμπος)  μαζί με μέλι. Σε ένα μπολάκι βάζουμε μισό κουταλάκι αμυγδαλέλαιο, μία σταγόνα χαμομηλέλαιο( Όλυμπος) ,  και μισό κουταλάκι μέλι. Τα ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να γίνουν μία απαλή κρέμα, και αφού πρώτα  πλύνουμε το πρόσωπό μας αλείφουμε την περιοχή γύρω από τα μάτια με την κρέμα που φτιάξαμε. Κάνουμε απαλό μασάζ μέχρι να απορροφηθεί όλη η κρέμα, και την αφήνουμε όσο περισσότερη ώρα μπορούμε, πριν την ξεπλένουμε (αν χρειάζεται) με χλιαρό νεράκι.
* Πολλά άτομα που διαβάζουν πολλές ώρες ή, εργάζονται πολλές ώρες μπροστά στην οθόνη του υπολογιστή, παρατηρούν το βράδυ τα μάτια τους να είναι κουρασμένα, ταλαιπωρημένα και βαριά. Ένας καλός τρόπος ξεκούρασης είναι ένα απαλό μασάζ με αιθέριο έλαιο λεβάντας αμυγδαλέλαιο και χαμομηλέλαιου. ( Όλυμπος)  . Βάζουμε στην παλάμη μας μερικές σταγόνες αμυγδαλέλαιο, μια σταγόνα χαμομηλέλαιο ( Όλυμπος)  και μία σταγόνα λεβάντα, αφού τα αναμείξουμε με το δάκτυλό μας περνάμε με απαλές κινήσεις την περιοχή γύρω από τα μάτια και κάνουμε απαλό μασάζ.

ΠΡΟΣΕΧΟΥΜΕ ΠΑΝΤΑ να μην πέσει αιθέριο έλαιο μέσα στα μάτια μας, και αν υπάρχει κάποιος που έχει αλλεργία σε κάποιο από τα προϊόντα δεν τα χρησιμοποιεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου