Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012

Φυσική υγεία με αποδείξεις

ΣΚΟΡΔΟ" Εάν επρόκειτο να σχεδιάσουμε ένα φάρμακο που θα είχε τις τέλειες ιδιότητες -σύμφωνα με αυτό που ξέρουμε- για τις καρδιακές παθήσεις και τους σχετικούς παράγοντες κινδύνου, θα χρειαζόμασταν οπωσδήποτε το Σκόρδο," λέει η Amanda McQuade-Crawford, βοτανολόγος και διευθύντρια του κέντρου Ojai Center of Phytotherapy στην Καλιφόρνια. "Η τακτική χρήση του, συνδέεται με την πρόληψη της καρδιαγγειακής πάθησης," εξηγεί. Το Σκόρδο αυξάνει τις προστατευτικές HDLs (λιποπρωτεΐνες υψηλής πυκνότητας), ενώ χαμηλώνει τις επιβλαβείς LDLs (λιποπρωτεΐνες χαμηλής πυκνότητας) και τα τριγλυκερίδια (λίπη αίματος). Είναι επίσης γνωστό ότι βοηθά στη μείωση της υπέρτασης.
Βοηθά ακόμα στην πρόληψη του καρκίνου με την αύξηση των επίπεδων της τρανσφεράσης, ένα ένζυμο του συκωτιού που είναι γνωστό ότι αποτοξινώνει από τις καρκινογόνες ουσίες. Στην Κίνα, οι ερευνητές βρήκαν ότι ο καρκίνος στομάχου, μειώθηκε όπου η λήψη Σκόρδου ήταν υψηλή. ¶λλοι ερευνητές έχουν σημειώσει βελτιωμένες αναλογίες των κυττάρων –Τ σε ασθενείς με AIDS που τα λαμβάνουν. Έχοντας αποδειχθεί ότι λειτουργεί ενάντια στους διάφορους μικροοργανισμούς συμπεριλαμβανομένων των βακτηριδίων ανθεκτικών στα αντιβιοτικά, το Σκόρδο είναι γνωστό για την αντιμυκητιακή και αντιϊική δράση του, προσθέτει η McQuade-Crawford.

Κράταιγος – Hawthorn
Τα μούρα αυτού του θάμνου χρησιμοποιούνται για την καρδιά, λέει η McQuade-Crawford. Ο κράταιγος βοηθά την καρδιακή αντλητική λειτουργία, με το άνοιγμα των στεφανιαίων αρτηριών, θρέφοντας το μυ της καρδιάς. Το βότανο μπορεί επίσης να επιβραδύνει ένα γρήγορο καρδιακό ρυθμό και να ενισχύσει μια αδύναμη καρδιά. Ο κράταιγος χαμηλώνει συνήθως την υψηλή πίεση, ειδικά μια αυξημένη διαστολική πίεση, ενώ ωφελεί στη χαμηλή πίεση λόγω των αδύνατων καρδιακών μυών με αρρυθμία (ανώμαλος καρδιακός ρυθμός). "Ο κράταιγος παίρνει χρόνο για να έχει αποτέλεσμα -έξι μήνες ή περισσότερο. Σαν αληθινό τονωτικό βότανο, μπορεί να ληφθεί ακίνδυνα και αποτελεσματικά σε μεγάλη περίοδο για καλύτερα αποτελέσματα," σημειώνει η McQuade-Crawford.

1 Εκτύπωση Ηλεκτρονική Διεύθυνση Μεγέθυνση κειμένου Επαναφορά μεγέθους κειμένου
Γαιδουράγκαθο - Milk ThistleΤο τιτλοδοτημένο εκχύλισμα Milk Thistle θεωρείται το ευεργετικότερο βότανο για την αποτοξίνωση του συκωτιού, την αναγέννηση και την προστασία. Το τοξικό στρες, οι χημικοί ρύποι, τα φαρμακευτικά προϊόντα, το αλκοόλ, το τσιγάρο, τα ναρκωτικά και οι διαφορετικές μορφές ακτινοβολίας έχουν αθροιστικές παρενέργειες που πρέπει να αντιμετωπιστούν. Περισσότερες από 120 επιστημονικές μελέτες έχουν δείξει ότι το εκχύλισμα Milk Thistle αναπαράγει, ρυθμίζει και ενισχύει τις λειτουργίες συκωτιού. Επειδή οι ελεύθερες ρίζες επιτίθενται στο συκώτι -πρώτιστα στον παχύ ιστό του συκωτιού- οι αντιοξειδωτικές ιδιότητες του Milk Thistle είναι εξαιρετικά ευεργετικές. Το Milk Thistle διεγείρει την παραγωγή του υπεροξειδίου της δισμουτάσης, το οποίο είναι ένα από δύο βασικά αντιοξειδωτικά που το σώμα μπορεί να παραγάγει.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου