Κυριακή, 1 Απριλίου 2012

Σπανάκι

Σπανάκι (Spinaeea oleracea) Σπινάτσεα ή λαχανευτική.
Οίκ.
Χηνοποδιωδών (Chemopodiaceae).
Είναι γνωστό ότι τό σπανάκι περιέχει αρκετό σίδερο, πού είναι χρήσιμο κυρίως στους αναιμικούς, άλλα καί πού απαγορεύεται σέ κείνους, πού ίατρικοί λόγοι τούς υπαγορεύουν νά αποφεύγουν τό σίδηρο.Ώς λαχανικό, τό σπανάκι είναι άπό τά εκλεκτά παρασκευαζόμενα μέ πολλούς τρόπους, ως τρόφιμο και διαιτητικό.


Τό σπανάκι περιέχει: ασβέστιο, μαγγάνιο, Ιώδιο, σίδηρο.
Δέν υστερεί όπως βλέπουμε, σέ στοιχεία χρήσιμα στον οργανισμό.
Μέ το σπανάκι μπορούμε νά ετοιμάσουμε ενα ωφέλιμο κρασί.
Σέ κόκκινο καλό κρασί ρίχνουμε μερικά φύλλα σπανακιου καί τά άφήνουμε νά μουσκέψουν γιά μιά εβδομάδα.
Ετσι θα έχουμε ενα κρασί ζωογόνο.

Τό σπανάκι είναι καί τονωτικό, διουρητικό, καταπραϋντικό.
Δέν πρέπει νά τρώγεται μόνο άπό τούς αρθριτικούς, αρτηριοσκληρωτικούς, και άπό τούς πάσχοντες άπό υπέρταση του αίματος.
Το Σπανάκι θεωρείται ακόμη ότι είναι κατά της νευροπάθειας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου