Κυριακή, 20 Μαΐου 2012

Καυκαλήθρα

Η καυκαλήθρα (Tordylium apulum, Τορδύλιον το Άπουλον) είναι άγριο χόρτο εξαιρετικής ποιότητας, με ευχάριστο άρωμα. Χρησιμοποιείται περισσότερο στην παρασκευή χορτόπιτων και ως μυρωδικό, αλλά τρώγεται και μόνο του, ή βρασμένο μαζί με άλλα άγρια χόρτα όπως σκατζίκια, αλευρίδες, ζοχούς κ.α.
Τελευταία άρχισε να χρησιμοποιείται και στη γαστρονομία, και για το λόγο αυτό μπορεί κανείς να το βρει σε ματσάκια σε λαϊκές αγορές ή μανάβικα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου