Παρασκευή 27 Ιουλίου 2012

ΜΗΔΙΚΗ (ALFALFA)

  • Μηδικη 0

Μηδικη

ΜΗΔΙΚΗ (ALFALFA) - SENSITIES Βότανα.

H Μηδικη (Medicago sativa) είναι ένα φυτό που ευδοκιμεί και καλλιεργείται σε ολόκληρο σχεδόν το κόσμο. Αν και σε ύψος φτάνει μόλις το ένα μέτρο, οι ρίζες της Μηδικής μπορούν να απλωθούν σε απόσταση μεγαλύτερη των 15 μέτρων. Τα χαρακτηριστικά της έχουν κάνει τη Μηδική μία από τις σημαντικότερες σύγχρονες ζωοτροφές (ονομάζεται και βοτανο βουβάλου) καθώς μόνο το 2006 παρήχθεισαν 436 εκατομύρια τόνοι. Χρήσιμο είναι ολόκληρο το φυτό, το οποίο χρησιμοποιείται ως βοτανο για περισσότερα από 1.500 χρόνια.

Στη σύγχρονη βοτανοθεραπεια, η Μηδικη χρησιμοποιείται κυρίως ως τονωτικό του σώματος και του ανοσοποιητικού συστήματος. Η Μηδικη είναι τόσο πλούσια σε θρεπτικά συστατικά που προτείνεται σε ασθενείς στο στάδιο της αποθεραπείας και ανάρρωσης. Οι Άραβες δεν το αποκαλούν άδικα "πατέρα όλων των θρεπτικών ουσιών". Περιέχει βιταμίνες Α, Β1, Β6, Β12, C, E και Κ. Περιέχει Ασβέστιο, Φώσφορο, Μαγνήσιο, Σίδηρο, Ποτάσσιο, Μαγκάνιο, Σελήνιο, Χαλκό, Ψευδάργυρο, Ιώδιο, Νάτριο και Κοβάλτιο. Περιέχει Οργανικά Οξέα, Στεροειδή καθώς και Θειαμίνη, Ριβοφλαβίνη, Χολίνη, Λυσίνη, Νιασίνη, Παντοθενικό Οξύ, Βιοτίνη και Φολικό Οξύ. Περιέχει ακόμη Αμινοξέα, μεταξύ των οποίων, Αργινίνη, Θρεονίνη, Γλουταμικό Οξύ, Αλανίνη, Βαλίνη, Μεθιονίνη, Κυστίνη. Έχει πολύ υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεϊνες, σε φυτικές ίνες, σε χλωροφύλλη και σε Τρισίνη (ουσία που παρουσιάζει πάρα πολύ μεγάλη αντιοξειδωτική δράση). Η λίστα είναι πραγματικά ατελείωτη.

Για την τόνωση και ανανέωση του οργανισμού, για την αντιμετώπιση της αβιταμίνωσης και της φυσικής ή νευρικής κατάπτωσης δεν υπάρχει βοτανο με μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα. Σύμφωνα με κλινικές μελέτες, η Μηδική είναι ακόμη χρήσιμη για την αντιμετώπιση της υπογλυκαιμίας και της χοληστερίνης. Λόγω της μεγάλης της θρεπτικής αξίας χρησιμοποιείται ως βοτανο διαίτης.

Για να προετοιμάσετε ένα τονωτικό ροφημα, προσθέστε 2 κουταλιές του αποξηραμένου βοτάνου σε μία κούπα νερό που έχετε βράσει (μέχρι 3 φορές την ημέρα).

Τα βότανα είναι και πρέπει να αντιμετωπίζονται ως φάρμακα. Στα Sensities δεν υποστηρίζουμε την αυτοθεραπεία και σας προτείνουμε να συμβουλεύεστε πάντοτε το γιατρό σας πριν από τη λήψη τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου