Τρίτη, 7 Φεβρουαρίου 2012

ΒΟΤΑΝΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ

1  ΣΑΦΡΑΝ είναι γνωστό σε όλους για την αντιμετώπιση μελαγχολιών και ήπιων μορφών κατάθλιψης. Είναι  σε μορφή σταγόνων υψηλής συμπύκνωσης ,έρχεται να σας " ανεβάσει τη διάθεση". Σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες, το απόσταγμα σαφράν, μπορεί να βοηθήσει σημαντικά στην αντιμετώπιση μελαγχολιών και ήπιων μορφών κατάθλιψης.
 Μπορείτε να πίνετε 5 -6 σταγόνες σε ένα ποτήρι νερό, τρείς φορές ημερησίως, πριν το φαγητό.


ΒΑΛΣΑΜΟΧΟΡΤΟ   χρησιμοποιείται κυρίως για τη θεραπεία της κατάθλιψης.   Πάνω από 30 κλινικές δοκιμές έχουν μελετήσει την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητά της για την κλινική κατάθλιψη.    
   το Βοτανο τουΑγίου Ιωάννη   είναι ένα κοινό  βοτανο    για τη θρησκεία και τη μαγεία.      
"Για αιώνες αυτό  πιστεύεται ότι  ειχε την εξουσία να (διώξει τους διαβόλους). Με την εξάπλωση του Χριστιανισμού,   είχε σχέση με τον άγιο Ιωάννη τον Βαπτιστή.  λεγεται οτι ανθίσε   για πρώτη φορά στην γενέθλιά του,  στις 24 Ιουνίου και να αιμορραγεί κόκκινο αιμα  από  τις αδένες των φύλλων του κατά την ημέρα του Αυγούστου, που αποκεφαλίστηκε.
  είναι ένας πολύ αξιόλογο φυτικο  χορτάρι που έχει χρησιμοποιηθεί στη θεραπεία για περισσότερο από δύο χιλιάδες χρόνια.   ενίσχυει  το  ανοσοποιητικο  και που   μελετάται από   ερευνητές του AIDS.    
  μπορεί να ενεργεί ως φυσικό αντικαταθλιπτικο και παρέχει πολύτιμη ανακούφιση εκείνων που υποφέρουν από άγχος, ένταση και στρες    Αν και δεν συνιστάται για σοβαρή κλινική κατάθλιψη, μπορεί να βοηθήσει για περιστασιακή   που δεν απαιτούν επαγγελματική θεραπεια
Σήμερα βαλσαμόχορτο χρησιμοποιείται κυρίως για τη θεραπεία της κατάθλιψης.   Πάνω από 30 κλινικές δοκιμές έχουν μελετήσει την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητά της για την κλινική κατάθλιψη.     .
•    Έχει αντικαταθλιπτικές ιδιότητες
•    Προστατεύει την κάρδια από καρδιαγγειακές ασθένειες
•    Ενισχύει τη διανοητική λειτουργία και την πνευματική διαύγεια
•    Συμβάλει στην μείωση της χοληστερίνης
•    Έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες
Μπορείτε να πίνετε 5 -6 σταγόνες σε ένα ποτήρι νερό, τρείς φορές ημερησίως, πριν το φαγητό.
Βαλσαμόχορτο χρησιμοποιείται από δεκάδες εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο για την ήπια έως μέτρια συμπτώματα κατάθλιψης, έτσι ώστε η σύντομη απάντηση στο ερώτημα "αυτό το χορτάρι έχει κάνει μια καλή φυσική θεραπεία της κατάθλιψης    είναι πολύ αποτελεσματικό για τη θεραπεία των συμπτωμάτων κατάθλιψης σε πάρα πολλές  περιπτώσεις       Οι γιατροί στις ΗΠΑ είναι όλο και περισσότερο εξοικειωμένοι με τις λεπτομερείς χρήσεις και τους κινδύνους  του βαλσαμόχορτου  ως θεραπεία   Στη Γερμανία, όπου δεν πωλούνται ελεύθερα, οι γιατροί γράφουν εκατομμύρια συνταγές ετησίως για το βαλσαμόχορτο ως θεραπεία της κατάθλιψης, δεν αναφέρθηκε καμία περίπτωση σοβαρών ανεπιθύμητων ενεργειών.   Στη Βρετανία, πάνω από 2 εκατομμύρια άνθρωποι χρησιμοποιούν βαλσαμόχορτο για τη θεραπεία των συμπτωμάτων κατάθλιψης.     
Έχει χρησιμοποιηθεί για αιώνες  για  φαρμάκο για τη θεραπεία της κατάθλιψης, διαταραχές του ύπνου και τον πόνο νεύρων.
είναι ένα σχετικά ασφαλές χορτάρι.
 Ακόμη και για ήπια ή μέτρια κατάθλιψη, δεν είναι για όλους.    Πάντα ρωτήστε το γιατρό σας πρώτα.
Έχουμε όλοι την εμπειρία  με ελαφρώς διαφορετικά συμπτώματα κατάθλιψης, γι 'αυτό κάθε  φορα εχει και  μια εξατομικευμένη θεραπεία. οι γιατροι Κατανοούν πλήρως τις πιθανές παρενέργειες  των βοτάνων με αλληλεπιδράσεις με άλλα φάρμακα.
Θεωρείται ότι   ενεργεί ως φυσική μορφή αναστολέα  επαναπρόσληψης της σεροτονίνης (SSRI).
η Σεροτονίνη το  επίπεδο της στο σώμα είναι υψηλότερη στην αρχή της ημέρας, ώστε λαμβάνοντας βαλσαμόχορτο το βράδυ θα μπορούσε να είναι πιο αποτελεσματικο  . Και πάλι, ρωτήστε το γιατρό σας.
εχει αποτελέσματα σε τέσσερις έως έξι εβδομάδες.
Διαφορετικά εμπορικά σήματα έχουν διαφορετικές προετοιμασίες  στο βότανο  έτσι μπορούν να παράγουν διαφορετικά αποτελέσματα.   
 . Οι πιο συχνές ανεπιθύμητες ενέργειες είναι αυξημένη ευαισθησία στο φως του ήλιου για το δέρμα και τα μάτια, ζάλη, γαστρεντερικά συμπτώματα, ξηροστομία, αλλεργικό εξάνθημα, και κόπωση.    Υπάρχουν ορισμένες αξιοσημείωτες   βοτάνων αλληλεπιδράσεις  και τροφίμων:
 Δεν πρέπει να λάβετε βαλσαμόχορτο ταυτόχρονα με τη λήψη ενός θεραπείας με SSRI της κατάθλιψης (όπως Prozac) ή ορισμένα φάρμακα που χρησιμοποιούνται για την ημικρανία.
 ενημερώστε το γιατρό σας πρώτα
 Δεν πρέπει να το λαμβάνετε την ίδια στιγμή που ορισμένα αντιπηκτικά, αντισυλληπτικά από του στόματος,  ορισμένα φάρμακα καρδιάς, ορισμένα αντι-HIV φάρμακα και μερικά άλλα φάρμακα.
Δεν πρέπει να λάβετε βαλσαμόχορτο διάρκεια της εγκυμοσύνης ή του θηλασμού.

 3.    ΓΛΥΚΟΡΙΖΑ
  Νέες μελέτες για τις επιπτώσεις της γλυκόριζα για κατάθλιψη έχουν αποκαλύψει ότι η γλυκόριζα περιλαμβάνει οκτώ φυσικές ουσίες αντι-καταθλιπτικα
  3   ΠΕΡΓΑΜΟΝΤΟ
  είναι ένα βότανο που περιέχει έλαιο εσπεριδοειδών.   Λέγεται να προκαλέι χαλάρωση και ανακούφιση του άγχους 
4.Rose Oil
  Rose  oil συχνά αποκαλείται η "βασίλισσα των λουλουδιών» και λέγεται ότι είναι τόσο χαρούμενη που για θεραπεύει τη θλίψη και την κατάθλιψη.   Βοτανολόγοι υποστηρίζουν ότι   ανακουφίζει από την  μελαγχολία και άλλες συναισθηματικές διαταραχές.
5 ΒΑΛΕΡΙΑΝΑ
παντα θα ρωτησετε τον γιατρο σας 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου