Σάββατο 31 Μαρτίου 2012

Ροφήματα Αδυνατίσματος

Το αδυνάτισμα είναι πολύ δύσκολη υπόθεση και όλοι κάποια στιγμή στη ζωή μας το δοκιμάσαμε. Η βοτανοθεραπεία πολλές φορές μπορεί να συμβάλει στην απώλεια κιλών, ενεργοποιώντας τον ρυθμό του μεταβολισμού. Η ικανότητα των βοτάνων να βοηθούν στην απώλεια βάρους οφείλετε στο γεγονός ότι περιέχουν πολλές βιταμίνες και ένζυμα τα οποία δραστηριοποιούν τα όργανα που επεξεργάζονται το λίπος για παράδειγμα τη χοληδόχο κύστη αλλά και γενικότερα το πεπτικό σύστημα. Παρακάτω θα αναφερθούμε σε κάποιες γνωστές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν στην απώλεια βάρους αλλά και σε παλιές καλές συνταγές βοτανοθεραπείας. Θα πρέπει να τονίσουμε, οστόσο, ότι τα βότανα από μόνα τους δεν είναι θαυματουργά. Θα πρέπει να ξέρετε ότι τα βότανα και τα φρούτα αποτελούν το συμπλήρωμα μιας ισορροπημένης διατροφής που πρέπει να ακολουθήσετε προκειμένου να χάσετε βάρος.
Προκειμένου να χάσετε βάρος λοιπόν πρέπει να πίνετε καθημερινά τουλάχιστον δύο λίτρα νερό για να αποβάλλετε τις τοξίνες από τα κύτταρά σας. Αποφύγετε το υπερβολικό αλάτι στη διατροφή σας αλλά και τα αναψυκτικά. Αντικαταστήστε τον καφέ με πράσινο τσάι και τα αναψυκτικά με φρουτοχυμούς ή αφέψημα βοτάνων. Τέλος γυμναστείτε για 15-20 λεπτά καθημερινά και κόψτε το κάπνισμα.


Ροφημα με λουιζα κατα της παχυσαρκιας PDF Εκτύπωση

Πίνετε καθημερινά αφέψημα από 3 κουταλάκια λουίζα σε 1 φλιτζάνι νερό. H λουίζα είναι πολύ γνωστή για την αντιμετώπιση της παχυσαρκίας. H λουίζα βοηθά στην αύξηση του ρυθμού του μεταβολισμού, στη ρύθμιση της όρεξης και έχει διουρητικές ιδιότητες. Αποφύγετέ την αν έχετε υπόταση, επειδή είναι διουρητική και μειώνει την πίεση.


laa 3
 
Ροφηματα αποτοξινωσης PDF Εκτύπωση

Ρόφημα αποτοξίνωσης 1

Σε 200ml νερού βράζετε την φλούδα ενός μήλου και προσθέτετε 1 κουταλάκι του γλυκού κάρδαμο. Στο τέλος αφού αφαιρέσετε τη φλούδα και το κάρδαμο προσθέτετε μισό ποτήρι χυμό ροδιού. Το ρόφημα αυτό βοηθά στην καλή λειτουργία του εντέρου λόγω του κάρδαμου ενώ το ρόδι και το μήλο βοηθούν στην ενεργοποίηση του μεταβολισμού. Πίνετε κάθε πρωί.

Ρόφημα αποτοξίνωσης 2

Πίνετε καθημερινά το πρωί μόλις ξυπνήσετε ένα ποτήρι νερό με λίγες σταγόνες λεμονιού. Βοηθά στη χλωρίδα του εντέρου και ενεργοποιεί το μεταβολισμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου