Σάββατο 31 Μαρτίου 2012

Κρεμα κατα της κυτταριτιδας

Κυτταρίτιδα
Η ομορφιά του σώματος και ιδιαίτερα του γυναικείου είναι πολύ δύσκολη υπόθεση. Παρά την καλή διατροφή και την σωματική άσκηση, πολλές φορές μας ταλαιπωρούν προβλήματα τοπικού πάχους και κυτταρίτιδας. Τα αίτια της κυτταρίτιδας είναι πολλά.
Παράγοντες που συντελούν στην εμφάνιση της είναι η κακή διατροφή, οι ορμονικές διαταραχές, οι αγχωτικές καταστάσεις, η έλλειψη άσκησης, το κάπνισμα η κληρονομικότητα αλλά και διάφορα προβλήματα υγείας. Οστόσο, πέρα από μια καλή διατροφή και σωστή άσκηση σ' αυτή την ενότητα θα σας προτείνουμε διάφορα μικρά μυστικά βοτανοθεραπείας που σε συνδιασμό πάντοτε με κάποιο ενδεικνυόμενο διαιτολόγιο θα αποτελέσουν ένα καλό μέσο για την μείωση της κυτταρίτιδας και του τοπικού πάχους. Πολλές είναι οι συνταγές βοτανοθεραπείας και διάφορων λουτρών που είναι γνωστές σε μας από τις γιαγιάδες μας ακόμη και οι οποίες εάν ακολουθούνται επι καθημερινής βάσης φέρνουν θεαματικά αποτελέσματα. Ο κισσός, το πεύκο, το κυπαρίσσι, η ρίγανη, το γεράνι, ο άργιλος, το θαλασσινό αλάτι και τα φύκια είναι μερικά από τα συστατικά που θα χρησιμοποιήσουμε παρακάτω στις πολύ απλές αλλά ταυτόχρονα πολύ αποτελεσματικές συνταγές που θα μοιραστούμε μαζί σας. Εφαρμόστε λοιπόν τις παρακάτω συνταγές και θα βγείτε πολύ κερδισμένες στο θέμα του τοπικού πάχους και της κυτταρίτιδας.


Κρεμα κατα της κυτταριτιδας PDF Εκτύπωση

hayez_nude_back

½ κούπα έλαιο ψυχρής έλασης (αμυγδαλέλαιο, jojoba, σταφιδέλαιο, λάδι αβοκάντο κ.α)
2 λεκιθίνες
2κ.γ. κερί μέλισσας
¼ κ.γ. βόρακας
¼ κούπα βάμμα κισσού (τοποθετείστε σε 'ενα βάζο 100 γρ. κισσού και σκεπάστε τα με βότκα ή ρακί στη συνέχεια τοποθετείστε το βάζο σε σκοτεινό μέρος για 15 μέρες)
5 σταγόνες tea tree (φυσικό συντηρητικό)
10 σταγόνες ευκάλυπτο
5 σταγόνες ματζουράνα
2 σταγόνες γλυκάνυσο
3 σταγόνες κέδρου
3 σταγόνες δενρολίβανο

Τα σκεύη που θα χρησιμοποιήσουμε πρέπει να είναι αποστειρωμένα σε καυτό νερό που θα του έχουμε ρίξει λίγο οινόπνευμα ή ξύδι.
Σε μπεν μαρί  τοποθετούμε δύο σκεύη πυρέξ κατά προτίμηση, στα οποία τοποθετούμε στο ένα το έλαιο με το κερί και στο άλλο το βάμμα με τον βόρακα. Μόλις λιώσει το κερί και διαλυθεί και ο βόρακας αποσύρουμε τα σκεύη από την φωτιά. Στο μείγμα του λαδιού προσθέτουμε την υγρή φάση ανακατεύοντας συνεχώς με το μίξερ του καφέ. Για να πετύχει η κρέμα τα δύο μείγματα πρέπει να έχουν την ίδια θερμοκρασία (γύρω στους 37 βαθμούς C).  Δεν σταματούμε να ανακατεύουμε μέχρι τα υλικά να ομογενοποιηθούν και να πάρουμε μια λευκή κρέμα. Ανακατεύουμε μέχρι η κρέμα να κρυώσει και στη συνέχεια προσθέτουμε τα αιθέρια έλαια. Τη βάζουμε σε αποστειρωμένο γυάλινο βαζάκι, βάζουμε ετικέτα με την ημερομηνία παρασκευής.
Διατηρείται εκτός ψυγείου για περίπου 3 μήνες αλλά σε πολύ δροσερό μέρος. Για να βοηθήσουμε φυσικά στην καλύτερη συντήρηση της κρέμας προσθέτουμε αιθέριο έλαιο τσαγιόδεντρου ή έλαιο από σπόρους γκρέιπ φρούτ. Η κρέμα που προκύπτει έχει ωραία υφή, αλλά δεν θυμίζει πολύ την υφή μιας κρέμας του εμπορίου γιατί δεν χρησιμοποιούνται χημικοί ομογενοποιητές παρά μόνο κερί μέλισσας. Παρόλα αυτά θα διαπιστώσετε ότι πρόκειται για μια τελείως φυσική και πολύ αποτελεσματική κρέμα κατά της κυτταρίτιδας η οποία ταυτόχρονα συσφίγγει το δέρμα. Δοκιμάστε την και θα δείτε τα αποτελέσματα από τις δύο πρώτες εβδομάδες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου