Τρίτη 20 Μαρτίου 2012

Το θαυματουργό βότανο που σας μειώνει το άγχος

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι ζούμε σε μια αγχωτική κοινωνία, και αυτό μπορεί να επηρεάσει, δυστυχώς, πολύ περισσότερα, από απλώς τη διάθεσή μας. Το άγχος είναι ένα απά τα πιο συχνά προβλήματα των καιρών. Το Άγχος δημιουργεί μια διαδικασία αύξησης της οξύτητας, λόγω της κορτιζόλης, μιας ορμόνης που παράγεται από τα επινεφρίδια. Η έκκριση της κορτιζόλης έχει ως αποτέλεσμα να χαλάει την αλκαλική / όξινη ισορροπία του οργανισμού, ακριβώς όπως όταν τρώμε πολύ όξινες τροφές.
Υπάρχει ένα βότανο που όλοι το γνωρίζουμε που μπορεί να μειώσει αποτελεσματικά το άγχος και δεν είναι άλλο από το θαυματουργό Χαμομήλι. Ένα βότανο με πολλές ιδιότητες.
Γνωρίζετε πιθανώς ότι η χρήση του στο δέρμα μας, έχει θεραπευτικά αλλά και καλλυντικά αποτελέσματα. Αλλά κάνει πολύ περισσότερα από αυτό. Η πλούσια περιεκτικότητα του σε φλαβονοειδή, βοηθά την πέψη και έχει αντιφλεγμονώδη επίδραση στον οργανισμό.
Στην πραγματικότητα η luteolin, ένα από τα φλαβονοειδή του, συμβάλλει στη βελτίωση σε ένα ευρύ φάσμα προβλημάτων.
Ενεργεί σαν ήπιο παυσίπονο,  είναι αντισπασμωδικό, μειώνει τον πυρετό και έχει αντιισταμινικές ιδιότητες. Επίσης η Luteolin είναι ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό και, όπως φαίνεται από μελέτες σε ζώα, μειώνει την αρτηριακή πίεση.
Το χαμομήλι επίσης περιέχει ένα βλαβονοειδές την απιγενίνη που ενεργεί σαν ηρεμιστικό και μειώνει το άγχος, δηλαδή ένα φυσικό ηρεμιστικό. Ένα ζεστό αφέψημα με χαμομήλι πριν πάτε για ύπνο ή οποιαδήποτε στιγμή μετά το φαγητό μπορεί να σας βοηθήσει να πάρετε ένα καλό ύπνο τη νύχτα, βοηθώντας να κρατήσει τα επίπεδα κορτιζόλης σε χαμηλά επίπεδα.
Φυσικά μπορείτε να πιείτε χαμομήλι ανά πάσα στιγμή, ειδικά μετά από μια κουραστική μέρα. Το καλοκαίρι πίνεται ευχάριστα παγωμένο με κομμάτια λεμονιού και ένα κλαδάκι μέντας.
Προσοχή όμως στα παρακάτω.
Το Χαμομήλι έχει αντιπηκτικές ιδιότητες, έτσι δεν πρέπει να το χρησιμοποιείται όταν λαμβάνεται μαζί με αντιπηκτικά φάρμακα όπως η ασπιρίνη. Είναι καλό να έχετε και την σύμφωνη γνώμη του θεραπευτή σας. Επίσης ελέγξτε μήπως είστε αλλεργικοί στο χαμομήλι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου