Τρίτη 20 Μαρτίου 2012

Το τέλος των βοτάνων

Είναι γνωστό ότι κατά την διάρκεια του Μεσαίωνα στην Ευρώπη, το κέντρο του τότε κόσμου , υπήρχε μια άτυπη, αφανής κυβέρνηση που με δικτατορικές εξουσίες βρισκόταν πάνω από κράτη και κυβερνήσεις. Ήταν η παντοδύναμη τότε Εκκλησία. Στην πορεία της εξέλιξης και με την ανάδειξη των ΗΠΑ ως το "κέντρο του κόσμου" η Εκκλησία αλλά και η Ευρώπη έχασαν σταδιακά την δύναμη τους. Σήμερα τον εικοστό πρώτο αιώνα η δικατατορία της Εκκλησίας έχει αντικατασταθεί από δυο άλλες που έχουν χωρίσει τα πεδία των εργασιών τους και όχι μόνο η μία δεν ενοχλεί την άλλη, αλλά συνεργάζονται στενά. Μιλάω για την δικτατορία των Τραπεζών και την δικτατορία του Φαρμάκου. Μιας και το άρθρο έχει να κάνει με την υγεία ας περιοριστώ στο να σχολιάσω την δεύτερη. Οι φοιτητές της ιατρικής μεταξύ άλλων ένα από τα σπουδαία μαθήματα που παρακολουθούν είναι και η φαρμακολογία. Εδώ τίθεται ένα ερώτημα. Γιατί δεν σπουδάζουν και βοτανολογία;
Η απάντηση είναι απλή. Αν οι γιατροί βρουν και άλλους τρόπους θεραπειών πως οι φαρμακοβιομηχανίες θα συνεχίσουν να έχουν αυτά τα τεράστια κέρδη κάθε χρόνο. Το βότανο δεν πατεντάρεται.
Τι έκαναν λοιπόν; Έπεισαν την Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας ότι ο καλύτερος τρόπος για την προστασία της υγείας των πολιτών είναι να απαγορευτεί η συλλογή, η καλλιέργεια και η διάθεση  των βοτάνων μέσω των ειδικών καταστημάτων κάτι που γίνεται αιώνες τώρα και μόνο οι φαρμακευτικές εταρίες να μπορούν να το κάνουν και να τα διαθέτουν μέσα από τα φαρμακεία. Προχώρησαν όμως και παρακάτω. Θα απογορευτεί επίσης και η δυνατότητα να καλλιεργεί ένας πολίτης βότανα και λαχανικά στον κήπο του. Και τέλος όλα τα βιολογικά προϊόντα συμπεριλαμβανομένων και των βοτάνων πριν διατεθούν στην κατανάλωση θα ακτινοβολούνται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου