Κυριακή 1 Απριλίου 2012

Εχινάκια

ΔρασειςΕιναι αντιμικροβιακο και εξομαλυντικο.
Αυξανει τα β λεμφοκυταρα τα οποια είναι τα αντισωματα του οργανισμου.
Αυξανει τα Τ λεμφοκυταρα τα οποια παράγουν κυτοχινες. Τα μακροφαγα τα οποια είναι οι φυσικοι δολοφονοι Ειδικότερα αυξανει τα T4 λεμφοκύτταρα (τους στρατιώτες του οργανισμού) και απενεργοποιει τα T8 (ανοσοανεπάρκεια).
Το ανοσοποιητικο συνδεεται με το νευρικο συστημα τα επινεφριδια το συναισθημα και με το ορμονικο συστημα. Πρεπει να λαμβανουμε υποψη τους παραπανω παραγοντες οταν θελουμε να κανουμε ενισχυση του ανοσοποιητικου.

ΕνδειξειςΕίναι το κυριο βοτανο που μπορει να βοηθησει το σωμα να απαλλαγει από τις μικροβιακες λοιμωξεις. Η Εχινάκια είναι αποτελεσματικη τοσο για τα βακτηρια οσο και για τους ιους.
Μπορει να χρησιμοποιηθει στους δοθιηνες την σηψαιμια και άλλες παρομοιες καταστασεις. Επίσης την χρησιμοποιούμε όταν παρουσιάζονται λοιμωξεις γενικότερα και ειδικότερα λοιμώξεις του του αναπνευστικου
Λαμβάνεται στην κυστιτιδα, την λαρυγγιτιδα, την αμυγδαλιτιδα, και τις καταρροικες καταστασεις της μυτης και των παραρρινικων κολπων (Ιγμορίτιδα).
Μπορει να χρησιμοποιηθει ευρεως και με ασφαλεια. Το βαμα της μπορει να χρησιμοποιηθει και για πλυσεις  στην πυοροια και την ουλιτιδα. Εξωτερικα ως λοσιον για μολυσμενα τραυματα και αμυχες.Δεν πρεπει να διδεται σε μονοπυρηνωση.
Οι πολυσακχαριτες που περιεχει βοηθουν στο να μην γινει διασπορα της λοιμωξης. Εμποδιζει την διεισδυση των μικροοργανισμων. Οι αλκαμιδες που περιέχει ειναι φυσικα αντιβιοτικα. Ειναι καλο επουλωτικο και δουλευει και σαν αφροδισιακο. Επισης ενεργοποιει τονόνωντας την λεμφο.
ΑσθενειεςΛοιμωξεις από βακτηρια και ιους. Κυστιτιδα Ουλιτιδα, Λαριγγιτιδα, Αμυγδαλιτιδα Ρινικη καταροη,  Ιγμοριτιδα.και Πυοροια.
ΣυνδιασμοιΜε Αχιλεα και Αρκτοσταφυλλο  για την κυστιτιδα . Με την υδραστιδα και με την ελια για το ελικοβακτηριδιο. Μαζι με μανηταρια της ομαδας reisi για το συνδρομο χρονιας κοπωσης.
ΣυστημαΠολυσυστεμικο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου