Κυριακή 1 Απριλίου 2012

Αφεψήματα με κρόκο Κοζάνης

Αφεψήματα με κρόκο Κοζάνης

teaΤα αφεψήματα σε ζεστή ή κρύα μορφή αποτελούν δημοφιλή συνήθεια όλες τις εποχές. Ανάλογα με τα συστατικά τους, προσφέρουν τόνωση, χαλάρωση, καλή λειτουργία του οργανισμού ή απλά μία γευστική στιγμή.
Ο κρόκος είναι το ακριβότερο μπαχαρικό στον κόσμο, κάτι που οφείλεται στη χρονοβόρα, απαιτητική και χειρωνακτική διαδικασία συλλογής και επεξεργασίας του φυτού. Χρειάζονται περίπου 150.000 άνθη κρόκου για ένα κιλό τελικού προϊόντος, δηλαδή αποξηραμένων στιγμάτων του άνθους.
Τα ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΚΡΟΚΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ, που διαθέτουν πιστοποιημένα βιολογικά προϊόντα (ΚΩΔ: 23271080046) εγκεκριμένα από τον ΔΗΩ, συνδύασαν τις ευεργετικές ιδιότητες του κρόκου Κοζάνης –σύμφωνα με πολλούς η κορυφαία ποιότητα κρόκου παγκοσμίως- με επιλεγμένα βότανα (όπως φασκόμηλο, δενδρολίβανο, δυόσμο, μάραθο, γλυκάνισο, θυμάρι) σε μία σειρά βιολογικών αφεψημάτων. Τα προϊόντα βασίζονται σε παραδοσιακές συνταγές, προσφέροντας μια αγνή, ποιοτική και ευεργετική λύση σε όσους επιθυμούν να έχουν ένα ‘σύμμαχο υγείας’.
Τα αφεψήματα που διατίθενται είναι τα εξής:
  • Βιολογικό μεσογειακό ρόφημα με κρόκο Κοζάνης και δενδρολίβανο: ένα μίγμα από Γλυκάνισο, Μάραθο, Δενδρολίβανο και Ιβίσκο, βότανα που χρησιμοποιούνται παραδοσιακά στη Μεσόγειο για καλή χώνεψη.
  • Βιολογικό αρωματικό ρόφημα με κρόκο Κοζάνης και φασκόμηλο: περιλαμβάνει Φασκόμηλο, Μέντα, Λεμονόχορτο και Λουίζα, βότανα που χρησιμοποιούνται για την ανακούφιση από το κοινό κρυολόγημα.
  • Βιολογικό θερμαντικό ρόφημα με κρόκο Κοζάνης και καρυκεύματα: μίγμα από Κανέλα, Γαρύφαλλο, Ιβίσκο και φλοιό Πορτοκαλιού, ιδανικό για χαμηλές θερμοκρασίες. Τα βότανα που περιέχει είναι παραδοσιακά γνωστά για τις τονωτικές και θερμαντικές τους ιδιότητες.
  • Βιολογικό μαύρο τσάι με κρόκο Κοζάνης και λεμόνι: ζεστό ή κρύο, αποτελεί ένα μίγμα από δυόσμο και φλοιό λεμονιού, πλούσιο σε αντιοξειδωτικά συστατικά, που χρησιμοποιείται ως τονωτικό- σπασμολυτικό.
  • Βιολογικό παραδοσιακό ρόφημα με κρόκο Κοζάνης και μέλι: μίγμα από Βατόμουρα, Πορτοκάλι, Άνθη τριανταφυλλιάς και Λεμόνι, βότανα γνωστά σαν φυσικές πηγές βιταμίνης C.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου