Κυριακή 1 Απριλίου 2012

Βοτανολογία

Τα βότανα είναι πολύτιμα εργαλεία για την ολιστική αντιμετώπιση ενός μεγάλου φάσματος καταστάσεων υγείας και τις περισσότερες φορές δεν παρουσιάζουν μια και μοναδική δράση αλλά ένα πλήθος δράσεων που πρέπει να συνδυάσει ο Herbalist για να τα κάνει αποτελεσματικά. Τα βότανα έχουν μέσα τους ενώσεις που δρουν συνεργατικά μεταξύ τους και προσδίδουν στο βότανο μια συνολική θεραπευτική αξία που όσο καλύτερα κατανοηθεί τόσο αποτελεσματικότερη γίνεται η χρήση τους.



 
Ένα βότανο μπορεί για παράδειγμα να είναι ταυτόχρονα τονωτικό και αντιμικροβιακό, ενώ ένα άλλο τονωτικό και αντικαταροικό. Είναι λοιπόν σημαντική η γνώση της δράσης του βοτάνου στο σύνολο της έτσι ώστε να γίνεται η σωστή επιλογή η οποία άλλωστε θα δώσει και την θεραπευτική λύση. Η βοτανολογία είναι απαραίτητα προσαρμοσμένη στο ολιστικό υπόδειγμα. Στο ολιστικό υπόδειγμα ο άνθρωπος είναι ενταγμένος στο οικοσύστημα του, γνωρίζοντας ότι του παρέχει όλα όσα του χρειάζονται για να ζήσει. Έτσι λοιπόν αναγνωρίζει την φύση σαν το σπίτι του. Η αγωγή του και η κουλτούρα του ατόμου, αλλά και της κοινωνίας πρέπει να προσανατολίζεται σε συνθήκες που βοηθούν την βελτίωση σε οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο προς όφελος όμως της γενικότερης υγείας τόσο του ατόμου όσο και του πλανήτη. Αντίθετα οποιαδήποτε άλλη πορεία φαίνεται ότι τελικά προάγει την αρρώστια και την δυστυχία.
Ο άνθρωπος πρέπει να αναλάβει την ατομική ευθύνη που του αναλογεί γιατί η φύση είναι η ζωή του. Γνωρίζοντας τις δυνατότητες της βοτανολογίας ο άνθρωπος θα έλθει σε επαφή με το σύστημα που τον εξυψώνει. Το ίδιο το σύστημα του δείχνει τον δρόμο για την ένωση του με την φύση, και είναι μια έγκυρη και αποτελεσματική θεραπευτική μέθοδος που μπορεί όμως να αποτελέσει ευκαιρία για προσωπική και κοινωνική μεταμόρφωση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου