Κυριακή 1 Απριλίου 2012

ΕΥΕΡΓΕΤΙΚΑ ΒΟΤΑΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΑΒΗΤΗ

Για τη σοβαρή αυτή πάθηση, το λόγο έχει φυσικά ο γιατρός. Μάλιστα, ο ασθενής πρέπει ν' ακολουθεί σχολαστικά τις υποδείξεις του γιατρού, αλλιώς κινδυνεύει η ζωή του. Συνιστούμε κάποια φυτά, απ' τα οποία ωφελήθηκαν ορισμένοι διαβητικοί. Ανάμεσα σ' αυτά ο κάθε διαβητικός μπορεί ν' ανακαλύψει το κατάλληλο φάρμακο για τον οργανισμό του. Άλλωστε τα φυτά αυτά είναι αβλαβή, αλλά κι η φαρμακευτική χρησιμοποιεί ουσίες φυτών στην παρασκευή των φαρμάκων.


1) Βράζουμε περίπου δεκαπέντε φύλλα βατομουριά και μερικούς βλαστούς σ' ένα ποτήρι νερό και πίνουμε το 1/3 το πρωί, νηστικοί και το υπόλοιπο, μεσημέρι και βράδυ, πριν το φαγητό.

2)    Σε τρία ποτήρια βραστό νερό, ρίχνουμε 3 γρ άνθη και φύλλα αψιθιάς, τα αφήνουμε για ένα τέταρτο και μετά τα σουρώνουμε. Ο διαβητικός πρέπει να πίνει ένα ποτήρι απ' το αφέψημα το πρωί, νηστικός, ένα το μεσημέρι κι ένα το βράδυ, μισή ώρα πριν το φαγητό. Απαγορεύεται για όσους πάσχουν από έλκος στομάχου. Η αψιθιά είναι αποτελεσματικό φάρμακο κατά του διαβήτη. Η γεύση της είναι πολύ πικρή, αλλά ο διαβηπκός δεν πρέπει να βάλει ζάχαρη μέσα στο έγχυμα.

3)    Βράζουμε 5 γρ άνθη και φυλλαράκια δεντρολίβανου σ' ένα ποτήρι νερό και το πίνουμε το πρωί, νηστικοί. Η επιστημονική ονομασία του δεντρολίβανου είναι Λιβανωτίς.

4)    Όταν είναι η εποχή τους, παίρνουμε μικρά, πράσινα νεραντζάκια και τα βράζουμε, ώσπου να γίνουν τρυφερά. Μετά, τα στίβουμε πολύ σ' ένα τουλπάνι. Απ' το χυμό που θα βγει, ο διαβητικός πρέπει να πίνει το πρωί, νησπκός, ένα φλιτζάνι του καφέ, ένα το μεσημέρι κι ένα το βράδυ, πριν το φαγητό.


5)    Ρίχνουμε σ' ένα ποτήρι καυτό νερό 2 γρ από σπόρους τηληλίδας, που λέγεται επίσης και τιληλίνα και μοσχοσίταρο. Προσθέτουμε 2 γρ σπόρους μάραθου. Πίνουμε το έγχυμα το πρωί, νηστικοί. Πρέπει να συνεχίσουμε την κούρα για δεκαπέντε μέρες και μετά από διακοπή δεκαπέντε ημερών, ξαναρχίζουμε. Το όνομα της τηληλίδας στη βοτανική είναι Τριγωνέλλη η τήλις. Το φυτό αυτό κάνει κίτρινα λουλούδια, σε σχήμα ομπρέλας. Φυτρώνει κυρίως στη δυτική Ελλάδα.

6) Για το διαβήτη συνίσταται κι η μαντζουράνα. Ο διαβητικός πρέπει να  πίνει ένα ποτήρι έγχυμα το πρωί, νηστικός.

/) Βράζουμε λίγο πολυκόμπι, που λέγεται και πολύκαμπος. Πίνουμε ένα ποτήρι  του κρασιού το πρωί, νηστικοί, ένα το μεσημέρι  και ένα το βράδυ  πριν τα γεύματα.

8)Παίρνουμε μια ποσότητα μικρούς καρπούς του κέδρου. Αφού τους ξεράνουμε καλά, τους κοπανάμε μέχρι να γίνουν σκόνη.Από αυτή τη σκόνη, διαλύουμε ένα κουταλάκι του γλυκού σε ένα φλιτζανάκι του καφέ νερό.Ο διαβητικός το πίνει νηστικός, το πρωί  το μεσημέρι και ίο βράδυ, πριν το φαγητό.

9)    Ξεραίνουμε κυπαρισσόμηλα και τα κοπανάμε να γίνει σκόνη. Απ' αυτή τη σκόνη, διαλύουμε ένα κουταλάκι του γλυκού σ' ένα φλιτζανάκι του καφέ νερό. Ο διαβητικός το πίνει νηστικός, το πρωί, το μεσημέρι και το βράδυ, πριν το φαγητό.

10)    Μερικοί συνιστούν για το διαβήτη, το φιδόχορτο που λέγεται και δρακοντιά. Ωστόσο πρέπει να τονίσουμε, ότι το φιδόχορτο είναι δηλητηριώδες και πρέπει να χρησιμοποιείται με τη σωστή δοσολογία. Αν υπερβούμε την επιτρεπόμενη δόση, πιθανόν να επέλθει θάνατος. Το φυτό αυτό, στη βοτανική λέγεται Άρον το στικτόν και συνίσταται μόνο για εξωτερική χρήση.

11)    Βάζουμε να μουσκέψουν όλη τη νύχτα στο νερό 20 γρ από τις ρίζες του φυτού που είναι γνωστό σε διάφορα μέρη της Ελλάδας, με τα ονόματα: πεντάνευρο, εφτάνευρο, κυπαρισσόχορτο, κορακοπόδι, περδικοπάτημα, ψυλλόχορτο. Την άλλη μέρα, τις βράζουμε σε τρία ποτήρια νερό. Ο διαβητικός πρέπει να πίνει ένα ποτήρι του κρασιού απ' το αφέψημα το πρωί, νηστικός κι ένα το μεσημέρι, πριν το φαγητό. Η επιστημονική ονομασία του πεντάνευρου είναι Αρνόγλωσσον.

12)    Επίσης οι διαβητικοί μπορούν να τρώνε κουκιά, με την καθοδήγηση βέβαια του γιατρού τους.

13)    Οι διαβητικοί μπορούν να πίνουν μισό φλιτζανάκι του καφέ χυμό από ωμά κρεμμύδια με λίγο λεμόνι, το πρωί, νηστικοί,

14)    Μια κουταλιά ζουμί από λάχανο τρεις φορές τη μέρα, πριν  το  φαγητό κάνει καλό στους διαβητικούς.

15)Οι  διαβητικοί πρέπει να τρώνε αρκετά φρέσκα κρεμμύδια. Επίσης μπορούν να πίνουν μισό φλιτζανάκι με το χυμό ξερών κρεμμυδιών, το πρωί νηστικοί.

16) Βράζούμε 30 γρ λουΐζας σ' ένα φλιτζάνι νερό και  δίνουμε  στον ασθενή να πίνει απ' το αφέψημα.
17)Ο διαβητικός πρέπει να πίνει χυμό πορτοκαλιού ανακατεμένο με λίγο νερό το πρωί νηστικός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου