Κυριακή 1 Απριλίου 2012

Βότανα για τον επιχείλιο έρπητα

Οι επιχείλιοι έρπητες προκαλούνται από τον ιό του απλού έρπητα και συνήθως εμφανίζονται όταν υπάρχει κάποια λοίμωξη στον οργανισμό ή το σώμα έχει εκτεθεί σε ήλιακό φως ή αέρα. Σχηματίζονται μικροσκοπικές φουσκάλες, κυρίως γύρω από τα ρουθούνια και τα χείλη.
Ο έρπης ζωστήρ προκαλείται από παρόμοιο ιό και εμφανίζονται έλκη σε όλο το σώμα. Ο έρπης ζωστήρ αποτελεί ένδειξη εξάντλησης του νευρικού συστήματος και ευαισθησίας σε λοιμώξεις, επομένως τα βότανα που υποστηρίζουν το νευρικό και το ανοσοποιητικό σύστημα ως σύνολο είναι εξίσου σημαντικά με αυτά που δρουν τοπικά.

Οι σπίλοι, που προκαλούνται από τον ιό του θηλώματος, είναι δύσκολο να φύγουν.
Σημαντικό
Να συμβουλεύεστε πάντα ειδικό αν έχετε ή υποψιάζεστε ότι έχετε, έρπητα ζωστήρα. Ζητήστε τη συμβουλή ειδικού αν παρατηρήσετε ξαφνική αλλαγή σε κάποιο σπίλο.
*Επιχείλιοι έρπητες & έρπης ζωστήρ**
Βότανα : Εχινάτσεα (Echinacea), βαλσαμόχορτο (Hyperycum perforatum)
Παρασκευή : Πάρτε 1/2 κττ βάμματος από ένα από τα δύο βότανα με νερό 2-3 φορές την ημέρα. Εναλλακτικά, πάρτε δισκία ή κάψουλες εχινάτσεας ή φτιάξτε έγχυμα βαλσαμόχορτου και πίνετε 1 φλιτζάνι την ημέρα.
Βότανα Σκόρδο (Allium sativum), τζίντζερ (Zingiba officinale), λεμόνι (Citrus limon)
Παρασκευή : (Για εσωτερική χρήση) Τρώτε 1-2 σκελίδες σκόρδο και 1 - 2 φέτες (1 g) νωπό τζίντζερ την ημέρα.
Παρασκευή : (Για εξωτερική χρήση) Βάλτε νωπό τζίντζερ ή μισή σκελίδα σκόρδο ή χυμό λεμονιού σε επιχείλιους έρπητες, έρπητες ζωστήρες και σπιθουράκια ανεμοβλογιάς, που δεν έχουν ανοίξει, έως και 6 φορές την ημέρα.
Βότανο : Μελισσόχορτο
Παρασκευή : (Για εσωτερική χρήση) Φτιάξτε έγχυμα και πίνετε έως 5 φλιτζάνια την ημέρα.
Παρασκευή : (Για εξωτερική χρήση) Παρασκευάστε λοσιόν φτιάχνοντας έγχυμα με 1 κ΄1/2 κτσ νωπών ή 3 κττ αποξηραμένων φύλλων σε 1 φλιτζάνι νερό. Σουρώστε το και επαλείψτε στα σπιθουράκια 3-5 φορές την ημέρα.
Σπίλοι (κρεατοελιές)
Βότανο : Αλόη (ΑΙοe vera)
Παρασκευή : Επαλείψτε το τζελ κατευθείαν πάνω στο σπίλο 2-3 φορές την ημέρα για 3 μήνες.
Βότανο : Θούγια (Thuja occidentalis)
Παρασκευή : Επαλείψτε σκέτο το βάμμα στο σπίλο 1-2 φορές την ημέρα για 3 μήνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου