Παρασκευή, 27 Ιουλίου 2012

ΧΗΜΕΙΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

«Η ΧΗΜΕΙΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΘΕΡΑΠΕΥΕΙ ΚΑΙ… Η ΓΗ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΠΕΔΗ!»
Αριάδνη Γερούκη
«Η ΧΗΜΕΙΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΘΕΡΑΠΕΥΕΙ ΚΑΙ… Η ΓΗ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΠΕΔΗ!»*: Από τον Φόβο του «Θανατηφόρου» Καρκίνου και τον Μύθο της Χημειο- «θεραπείας», στην Πραγματικότητα της Εναλλακτικής Αντιμετώπισης

Μερικές δεκαετίες μετά από τη δημοσίευση του περίφημου βιβλίου του Δρ.Χάμερ, «Καρκίνος , Ασθένεια της Ψυχής», και την επακόλουθη οργανωμένη καταδίωξή του, μέχρι τον τελικό εγκλεισμό του στη γαλλική φυλακή του Σαμπερύ και παρά το γεγονός ότι οι φωνές που προέρχονται , τόσο από τους ίδιους τους ασθενείς και τους συγγενείς τους, όσο και από τον ιατρικό χώρο , κατά της χημειοθεραπείας ολοένα και πληθαίνουν, τα πράγματα στο τοπίο της «θεραπείας» του καρκίνου δεν φαίνεται να έχουν προχωρήσει.

Ο καρκίνος εμφανίζεται συχνότερος και για τους περισσότερους, η διάγνωσή του σχεδόν ισοδυναμεί με «θανατική καταδίκη».Η βιομηχανία του εξαντλείται στην έρευνα και παραγωγή νέων φαρμακευτικών σκευασμάτων κατά των παρενεργειών των τοξικών χημειοθεραπειών. Αλλά φίλοι μου, στην πραγματικότητα, η βιομηχανία του καρκίνου δεν προτίθεται να βρει ποτέ μια αποτελεσματική θεραπεία…Καταδιώκει μέχρι τελικής πτώσεως όλους τους αυθεντικούς και πρωτοπόρους ερευνητές που τολμούν να αμφισβητήσουν τις «παραδοσιακές» μεθόδους και να προτείνουν άλλες, εναλλακτικές λύσεις.
Εκτός από την Εκκλησία, κατασκευάζει και η Ιατρική τους δικούς της «αιρετικούς», τους δικούς της «αφορισμένους» :
Ο αυστριακός μαιευτήρας Semmelweiss εξοστρακίστηκε με βδελυγμία από το ιατρικό επάγγελμα, γιατί τόλμησε να ασκήσει κριτική σε κάποιες αθέμιτες ιατρικές πρακτικές. Ο Thoreau φυλακίστηκε επειδή επέμενε στα ιδανικά του. ΟιWilbur και Orville Wright εκδιώχτηκαν ως «τσαρλατάνοι» από τον Scientific American, τον αμερικανικό στρατό και τους περισσότερους αμερικανούς επιστήμονες. Όταν ο Willhem Rontgen ανακάλυψε τις ακτίνες Χ , το κατόρθωμά του περιγράφτηκε σαν «επιδέξια απάτη» από επιφανείς βρετανούς επιστήμονες. Η ανακάλυψη ότι η έλλειψη βιταμίνης C ευθύνεται για την εμφάνιση σκορβούτου, έκανε την εμφάνισή της το 1636(!) από τον John Woodall , αλλά το βρετανικό ναυτικό μόλις το 1795 αποφάσισε να συμπεριλάβει τον χυμό λεμονιού στο διαιτολόγιο των ναυτικών του. Τα βιβλία του επαναστάτη ψυχίατρου Βίλχελμ Ράιχ, καιγόντουσαν, όχι μόνο από τους Ναζί στα 1930, αλλά και από την αμερικανική κυβέρνηση στα 1950 και ‘60. Πρόσφατα, ο Δρ. Dean Ornish, υπεύθυνος για την ανακάλυψη μιας ασφαλούς και αποτελεσματικής θεραπείας για την καρδιοπάθεια, που βασίζεται στην διατροφή, άσκηση και χαλάρωση, αποπέμφθηκε από την αμερικανική κυβέρνηση και από την Αμερικανική Καρδιολογική Εταιρία.
Η ιατρική επιστήμη, που κατ’ ευφημισμό θέλει να είναι η έρευνα για νέες θεραπείες, καταδυναστεύεται από τις διάφορες «αυθεντίες» που είναι μέλη των επιστημονικών ιδρυμάτων και οι οποίοι αντιτίθενται σε κάθε αληθινή πρόοδο , καταπιέζοντας κάθε πρωτότυπη ιδέα. Και ο πιο καταπιεστικός, πιο αντιδραστικός και πιο δυσανεκτικός τομέας της διεθνούς ιατρικής βιομηχανίας, είναι αδιαμφισβήτητα αυτός που έχει να κάνει με τον καρκίνο.

Η Επικερδής Βιομηχανία του Καρκίνου

Οι λόγοι είναι προφανείς και για τους πιο αφελείς από εμάς, τους απλούς θνητούς, καρκινοπαθείς ή μη : έχουμε να κάνουμε με μια διαπλοκή οικονομικών συμφερόντων, εξαιτίας του υπέρογκου τζίρου που προέρχεται από τη διεθνή φαρμακοβιομηχανία . Το ενδιαφέρον όλων των διαπλεκομένων είναι να συνεχίσει πάση θυσία η παραγωγή και η κατανάλωση φαρμακολογικών «λύσεων» για τον καρκίνο, ανεξάρτητα από την πλατιά αμφισβητούμενη αποτελεσματικότητά τους.
Γιατί εκτός από τα πρωτεία του λιγότερου ανεκτικού ιατρικού κλάδου, η σύγχρονη βιομηχανία του καρκίνου κατέχει και τα πρωτεία του λιγότερου επιτυχημένου κλάδου που έχει υπάρξει ποτέ!
Το τραγικό δε είναι, ότι ακόμη και αν , κατά τύχη , η παγκόσμια βιομηχανία του καρκίνου «πέσει» κάποια μέρα πάνω σε μια πραγματικά αποτελεσματική θεραπεία , πολύ αμφιβάλλω αν ποτέ θα μπορέσουμε καν να το μάθουμε! Γιατί απλά, κάθε ανακάλυψη και δημοσίευση μιας πιθανής αποτελεσματικής θεραπείας, θα κινδύνευε να στείλει στην «ανεργία» τους πολυπληθείς υπαλλήλους της βιομηχανίας του καρκίνου.
Δισεκατομμύρια δολάρια επενδύονται στην έρευνα για τον καρκίνο αλλά οι «λύσεις» του προβλήματος, επίσημα μας διαφεύγουν συστηματικά. Αντίθετα, τις τελευταίες δεκαετίες, το συνολικό ποσοστό θανάτων από την ασθένεια αυτή, αυξάνει σταθερά. Η ψεύτικη λύση της χημειοθεραπείας δεν «δουλεύει» και ποτέ δεν «δούλεψε» για τους καρκίνους, που σκοτώνουν 9 στους 10 ασθενείς. Ακόμη και αυτοί που χαρακτηρίζονται ως «θεραπευμένοι» μετά από τη χημειοθεραπεία, πεθαίνουν λίγο αργότερα, από ένα άλλο καρκίνο, που αναπτύσσουν κάπου αλλού. Το ιατρικό κατεστημένο έχει «κολλήσει» στην εφαρμογή ακτινοβολίας και τοξικών χημικών σκευασμάτων, παρά το γεγονός ότι υπάρχει πια γενικευμένη η αντίληψη ότι αυτές οι προσεγγίσεις «δεν πιάνουν» . Όλο και περισσότεροι ασθενείς επιλέγουν να πεθάνουν στο σπίτι, ήσυχα και με αξιοπρέπεια, παρά να διαλυθούν μέχρι θανάτου μέσα σ’ένα νοσοκομείο, από την ταλαιπωρία και τον πόνο που επιφέρουν αυτές οι ψευτοθεραπείες...
Ποιοι είναι λοιπόν αυτοί που επωφελούνται από τη καλοστημένη αυτή βιομηχανία του καρκίνου; Είναι μόνο οι γιατροί , οι φαρμακευτικές εταιρίες και οι εταιρίες που κατασκευάζουν τα ακτινοθεραπευτικά μηχανήματα.
Δυστυχώς για μας, η φαρμακοβιομηχανία ελέγχει ακόμη και τα διάφορα ερευνητικά ιδρύματα , που προέρχονται από δωρεές ιδιωτών, επειδή τα χρηματοδοτεί, κατευθύνοντας φυσικά την έρευνα στις κατάλληλες φαρμακολογικές επιλογές. Ε, πώς περιμένετε να πλουτίσει η φαρμακοβιομηχανία, αν έμπαιναν σε εφαρμογή προγράμματα θεραπείας για τον καρκίνο που θα περιελάμβαναν απλά «διαλογισμό και αλλαγή διατροφής»;
Και τώρα…έρχεται το πιο τραγικό από όλα: ξέρετε ότι αυτή η βιομηχανία του καρκίνου , που αρνείται επίμονα να διερευνήσει τις πολλά υποσχόμενες εναλλακτικές θεραπείες, προστατεύεται από τον νόμο; Με δυο λόγια, ξέρετε ότι στις περισσότερες χώρες του κόσμου σήμερα, είναι «παράνομο» να προσφέρεις μια ενδεχόμενη θεραπεία για τον καρκίνο;
Οι αρμόδιοι γιατροί επιτρέπεται να συνταγογραφήσουν μόνον τη συμβατική χημειοθεραπεία και ακτινοθεραπεία ή να στείλουν τους ασθενείς για εγχείριση. Οι αρχές καταδιώκουν με ιδιαίτερη προθυμία και χωρίς καθυστέρηση τον καθένα που θα τολμήσει να προτείνει κάποια νέα, μη τοξική και πιθανά αποτελεσματική θεραπεία, ακόμη και αν ο ασθενής επιθυμεί να το δοκιμάσει…Αντιθέτως, οι τοξικές και μη αποτελεσματικές «νόμιμες θεραπείες» προωθούνται , προστατεύονται και ευλογούνται από το νόμο.
Οι γιατροί που τολμούν να δώσουν μια πνοή ελπίδας και νέες θεραπείες εξοστρακίζονται, κακομεταχειρίζονται, απειλούνται και καταδιώκονται σαν κοινοί εγκληματίες του ποινικού δικαίου…Οι εναλλακτικές προσεγγίσεις συλλήβδην κατασυκοφαντούνται ως «τσαρλατανισμοί» ,από την επίσημη ιατρική , με τη συνοδεία και το ύποπτο σιγοντάρισμα εκ μέρους της μεγαλύτερης μερίδας του τύπου και των ΜΜΕ.
Επιτέλους, πότε θα ξυπνήσουμε , για να αντιδράσουμε ως υπεύθυνοι «άνθρωποι-υποκείμενα- ασθενείς» απέναντι σε όλο αυτό το κωμικοτραγικό σκηνικό; Πότε θα αποφασίσουμε να αναλάβουμε εμείς οι ίδιοι την ευθύνη της επιλογής της θεραπείας μας, της υγείας μας, της ζωής μας; Μήπως… μετά θάνατον;

Οι «Αφορισμένοι» της Ιατρικής

Η λίστα των γιατρών που έχουν καταδιωχτεί για προσφορά «ανορθόδοξων» θεραπειών κατά του καρκίνου- οι οποίες, παρεμπιπτόντως, φαίνεται βάσιμα να λειτουργούν πολύ αποτελεσματικότερα από αυτές που έχει να προσφέρει το επίσημο αντικαρκινικό οπλοστάσιο-, είναι σχεδόν τόσο μεγάλη , όσο και η λίστα εκείνων των επιτήδειων ερευνητών της ιατρικής βιομηχανίας ,που χρηματοδοτήθηκαν αδρά από οργανισμούς και κυβερνήσεις για την εκπόνηση (θαυματουργών και πολλά υποσχόμενων)ερευνών , οι οποίες, το ίδιο…θαυματουργά «ξεχάστηκαν», μετά την έγκριση των επιδιωκόμενων κονδυλίων.
Στην Βρετανία, στην Αμερική , στην Γερμανία εξέχοντες γιατροί αναγκάστηκαν να εκπατριστούν και να ανοίξουν στο εξωτερικό κλινικές, γιατί ασκούσαν εναλλακτική ιατρική κατά του καρκίνου.
Τι κάνουν όμως οι ίδιοι οι γιατροί και οι άνθρωποι του κατεστημένου , αν τύχει να «καεί η δική τους γούνα» και να αρρωστήσουν οι ίδιοι, ή οι συγγενείς τους; Ακολουθούν την πορεία των ασθενών τους ή ψάχνουν όψιμα τις λύσεις «έξω» από το σύστημα; Χαρακτηριστική είναι η πρόσφατη περίπτωση ενός αμερικάνου εισαγγελέα, που είχε συλλάβει τον εναλλακτικό γιατρό Harry Hoxsey καμιά εκατοστή φορές μέσα σε δυο χρόνια, μέχρι που αρρώστησε ο αδερφός του. Τότε, ο κύριος εισαγγελέας άλλαξε απότομα στρατόπεδο και προσέτρεξε μετά δακρύων να αναζητήσει τις συμβουλές και τη φροντίδα του πρώην «απατεώνα» Hoxsey …Καταντάει γελοίο, αλλά έτσι είναι τα πράγματα. Η σοβαροφάνεια και η προσκόλληση σε δόγματα κάθε είδους είναι ο χειρότερος εχθρός της ανθρωπότητας. Τώρα ο Hoxsey έχει καταφύγει στο Μεξικό, όπου ασκεί την ιατρική του μαζί με τον Δρ. Max Gerson, έναν εξαιρετικό γερμανό γιατρό που εκδιώχτηκε από την αμερικάνικη βιομηχανία του καρκίνου, επειδή επινόησε μια θεραπεία με βάση τον χυμό φρούτων και λαχανικών.
Θέλετε να δούμε και άλλες περιπτώσεις γιατρών που έχουν καταδιωχτεί γιατί προσφέρουν στον κόσμο μια σανίδα εναλλακτικής σωτηρίας;
- Στις ΗΠΑ ο Δρ. Stanislaw Burzynski χρησιμοποιεί μη τοξικά αντινεοπλασματικά σκευάσματα για τη θεραπεία εγκεφαλικών όγκων, Non Hodgkins λεμφωμάτων και πολλών κοινών όγκων. Οι δικηγόροι του αμερικανικού Οργανισμού Φαρμάκων και Τροφίμων (FDA), έχουν ξοδέψει εδώ και 15 χρόνια, εκατομμύρια δολάρια στη προσπάθεια να χώσουν τον Burzynski στη φυλακή. Την ίδια στιγμή, ο ίδιος Οργανισμός ενέκρινε εξήντα οκτώ πειραματικά προγράμματα του ερευνητικού ινστιτούτου του Δρ. Burzynski …
- Από τη Γερμανία γνωρίζουμε ήδη (βλέπε σχετικό άρθρο μου στο ΖΕΝΙΘ τεύχος αρ. 3), την υπόθεση του Δρ. Χάμερ, υποψήφιου για Νόμπελ Ιατρικής και δημιουργού της Νέας Ιατρικής, που περιέχει την εκ βαθέων ανατροπή των κατεστημένων ιδεών γύρω από το καρκίνο, στάλθηκε (με τις ευλογίες του γαλλικού Τύπου και των ΜΜΕ) στη φυλακή δυο φορές, μια το 1997, για ενάμισι χρόνο, και μια πρόσφατα, το 2004, στο Σαμπερύ της Γαλλίας, όπου κρατείται ακόμη, για το απίθανο αδίκημα της « παρότρυνσης σε άσκηση ιατρικής αντίθετης από την ιατρική της σχολής»…
- Στην Ιταλία, ο καθηγητής Luigi Di Bella, χρησιμοποιεί ένα μείγμα ορμονών και βιταμινών για τη θεραπεία του καρκίνου , βοηθώντας έτσι πολύ κόσμο. (Χαρακτηριστικά, μια ασθενής που ακολουθεί την εναλλακτική του μέθοδο, λέει για την «επίσημη» χημειοθεραπεία: είναι σαν να χρησιμοποιείς υδραυλικά εργαλεία για να επισκευάσεις κοσμήματα! ). Το ιταλικό κράτος καταδίωξε ποινικά τις μεθόδους του καθηγητή Di Bella και τώρα είναι υπόδικος.
- Ο αυστραλός Δρ.Sam Chachoua έχει επινοήσει μια νέα επαναστατική θεραπεία για τον καρκίνο, που την αποκαλεί «Θεραπεία Παρακινούμενης Ανάρρωσης » (Induced Remission Therapy). Ο Δρ. Chachoua παρατήρησε προσεκτικά τα δεδομένα στις περιπτώσεις της «αυθόρμητης αυτοθεραπείας», όπου «καταδικασμένοι» ασθενείς «νεκρανασταίνονταν», και είδε ότι σε όλες τις περιπτώσεις, οι ασθενείς αυτοί είχαν προσβληθεί λίγο πριν από την θαυματουργή τους ανάρρωση, από κάποια μορφή σοβαρής λοίμωξης. Το γεγονός αυτό είχε διαπιστωθεί και μερικούς αιώνες πριν, από έναν γάλλο γιατρό, ο οποίος παρατήρησε ότι οι πόρνες που έπασχαν από σύφιλη, δεν ανέπτυσσαν καρκίνο. Ο γιατρός εκείνος μάλιστα είχε καταφέρει τότε να θεραπεύσει δεκατέσσερις από τους είκοσι καρκινοπαθείς που κούραρε, μεταδίδοντας τους τη σπειροχαίτη της σύφιλης! Με τον ίδιο τρόπο, εφόσον ο καρκίνος σπανίζει στις περιοχές του πλανήτη που μαστίζονται από την ελονοσία, η καταπολέμησή της μπορεί ενδεχομένως να σημάνει την αύξηση του καρκίνου στις περιοχές αυτές. Ωστόσο, μέχρι σήμερα, δεν έχει βρεθεί κανείς μέσα από τους κύκλους της συμβατικής ιατρικής που να καταδεχτεί να ελέγξει τη θεωρία του Δρ. Chachoua, παρόλο που ο ίδιος έχει υποσχεθεί αμοιβή 100.000 $, σε όποιον σοβαρό ιατρικό οργανισμό αναλάβει να ελέγξει και να δημοσιεύσει την αποτελεσματικότητα των εμβολίων που έχει φτιάξει για τον καρκίνο και το Aids. Και να σκεφτεί κανείς, ότι σε ένα δείγμα 22 εμβολίων του Δρ. Chachoua που ελέγχθηκαν, τα 20 από αυτά αποδείχθηκε ότι εξουδετέρωσαν κατά 99% τον ιό HIV-1…
- Ο βρετανός Δρ. Vernon Coleman, συγγραφέας του βιβλίου «Food for Thought», έχει δει τις διαφημίσεις του βιβλίου του να απαγορεύονται δια ροπάλου από την Βρετανική Αρχή Διαφημιστικών Κανόνων (ASA- Britain’s Advertising Standard Authority), απλά και μόνο επειδή παρέχει απλές συμβουλές (αποδεδειγμένες κλινικά), για το είδος διατροφής που προστατεύει από την ανάπτυξη καρκίνου…δηλαδή λίστες τροφών που ευνοούν τον καρκίνο και αντίστοιχα, λίστες τροφών που προστατεύουν τον οργανισμό από καρκινογένεση. Η δικαιολογία της συγκεκριμένης απαγόρευσης είναι (ειρωνικά )ότι η ASA θέλει να «προστατέψει το καταναλωτικό κοινό»…από τι ακριβώς;
Τα παραδείγματα μπορούν να συνεχιστούν επ’ άπειρον και το λυπηρό είναι, ότι σε όλες τις περιπτώσεις, βλέπουμε ότι έχουμε να κάνουμε με ένα «μπλοκ» αντίστασης απέναντι στην ελεύθερη πληροφόρηση για τον καρκίνο, που θα μπορούσε να σώζει ζωές: το μπλοκ αυτό περιλαμβάνει εκτός από την ευημερούσα παγκόσμια φαρμακευτική βιομηχανία, και (σχεδόν) όλα τα επίσημα ιατρικά και επιστημονικά ιδρύματα , τα οποία αυτή χρηματοδοτεί, καθώς και τους χειραγωγημένους πολιτικούς και τα ΜΜΕ, που αθέμιτα στηρίζουν το «άνωθεν» κατευθυνόμενο κυνήγι των εναλλακτικών γιατρών και των μεθόδων τους.
Τελικά, αυτό που θέλει το καρκινο-κερδοσκοπικό μπλοκ να διασφαλίσει, είναι η διαιώνιση της αποτυχίας ενός υποκριτικού «αγώνα κατά του καρκίνου». Η διαιώνιση των κοινών μορφών καρκίνου, που θα μπορούσαν να έχουν αποφευχθεί ή θεραπευτεί και η διασφάλιση της αποκλειστικής διάδοσης και χρήσης των τοξικών (και κερδοφόρων ) καταστροφικών χημειο-«θεραπειών».Μόνον αυτές εγκρίνονται από τη φαρμακοβιομηχανία και ως εκ τούτου, από τις εντεταλμένες κυβερνήσεις .

Η Αποτυχία της Συμβατικής Ιατρικής

Και ξέρετε γιατί δεν πρόκειται ποτέ , στον αιώνα τον άπαντα να βρει η κατεστημένη βιομηχανία και έρευνα τη λύση για τον καρκίνο;
Γιατί η κατεστημένη ιατρική θεωρία διέπεται από μια οιονεί «στρατοκρατική» νοοτροπία. Βλέπει το ανθρώπινο σώμα σαν ένα πεδίο μάχης και την ασθένεια σαν έναν εχθρό που εισβάλλει. Πρόκειται για την ιατρική νοοτροπία που υπήρχε στις αρχές του 20ου αιώνα , όταν οι ασθένειες που ανησυχούσαν περισσότερο τους γιατρούς , προκαλούνταν από τις επίφοβες λοιμώξεις , όπως η φυματίωση, ο τυφοειδής πυρετός, η γρίπη, η πνευμονία, η χολέρα, η σύφιλη κλπ. Η ιατρική επιστήμη είχε , σε μεγάλο βαθμό καταφέρει να «ελέγξει» αυτές τις αρρώστιες , από τα τέλη του 19ου αιώνα, έχοντας , παρόλα αυτά πέσει σε δυο μεγάλα θεμελιώδη λάθη, που έκτοτε την ακολουθούν.
Το πρώτο λάθος ήταν το συμπέρασμα ότι η μείωση της θνησιμότητας από αυτές τις ασθένειες υπήρξε το αποτέλεσμα των προσπαθειών των γιατρών. Αντίθετα, η αλήθεια είναι ότι η μείωση της θνησιμότητας από τις προαναφερθείσες μολυσματικές ασθένειες ,ήταν περισσότερο αποτέλεσμα της καλύτερης υδροδότησης, της καλύτερης διατροφής και της καλύτερης γενικά διαβίωσης για ένα μεγάλο ποσοστό πληθυσμού. Όποιος θέλει να ασχοληθεί με την ιστορία της ιατρικής, μπορεί να παρακολουθήσει τα αρχειακά εκείνα δεδομένα που δείχνουν ξεκάθαρα ότι το ποσοστό θνησιμότητας από τις μολυσματικές ασθένειες , είχε κατέβει ήδη πολύ καιρό πριν να αρχίσει η χρήση των αντιβιοτικών και των εμβολίων…
Το δεύτερο θεμελιώδες λάθος ήταν η «στρατοκρατική» ιατρική αντίληψη , που προσδοκούσε την «ανακάλυψη» του μαγικού χαπιού, που σαν ένα είδος βιολογικού όπλου , θα διέλυε τον παθογόνο στρατό της ασθένειας , που είχε «επιτεθεί», στον οργανισμό του πάσχοντος. Ξεκινώντας από αυτή την αντίληψη , η κατεστημένη ιατρική επιμένει να προσπαθεί ακόμη και σήμερα να αντιγράψει αυτό το μοντέλο, που φαίνεται ότι λειτούργησε έναν αιώνα πριν, σε σχέση με τις μολυσματικές ασθένειες και να το εφαρμόσει στον «πόλεμο» κατά του καρκίνου και των άλλων ασθενειών που απειλούν τη ζωή. Τραγικό λάθος, καθότι οι σύγχρονες «θανατηφόρες» ασθένειες λειτουργούν με ολότελα διαφορετικό τρόπο από ο, τι οι παλιές μολυσματικές.
Για παράδειγμα, ο λόγος που οι άνθρωποι σήμερα αναπτύσσουν καρδιακά νοσήματα, είναι επειδή τρώνε υπερβολικές ποσότητες ακατάλληλης τροφής και επειδή δεν ασκούνται. Και ο κύριος λόγος , για τον οποίο οι άνθρωποι παθαίνουν καρκίνο(εκτός από τις περιπτώσεις ενός έντονου ψυχικού σοκ απώλειας),, είναι ότι τρώνε υπερβολικές ποσότητες ακατάλληλης τροφής και ελάχιστες ποσότητες κατάλληλης τροφής. Με αυτό τον τρόπο, το σώμα τους γεμίζει από τοξικές, καρκινογόνες χημικές ουσίες.
Κι επειδή οι γιατροί δεν είναι αφελείς, για να μην κατανοούν αυτό το απλό γεγονός, το μόνο που μας μένει να υποθέσουμε είναι ότι συνεχίζουν να παραβλέπουν το γεγονός ότι η χημειο- «θεραπεία» αποτυγχάνει συστηματικά να θεραπεύσει τον καρκίνο, επειδή «βολεύονται» με τα κονδύλια που αφειδώς παρέχονται από τις φαρμακοβιομηχανίες για να πειραματίζονται με ολοένα πιο τοξικά χημειο- «θεραπευτικά» παρασκευάσματα.
Η χημειο-«θεραπεία» αποτυγχάνει παταγωδώς και οι γιατροί έχουν φτάσει στο απελπιστικό σημείο να δηλώνουν «ικανοποιημένοι» όταν τα ποσοστά επιβίωσης μετά από τη χημειοθεραπεία φτάσουν να είναι ίσα με τα ποσοστά βιωσιμότητας των ασθενών που… δεν έχουν υποστεί καθόλου παρόμοια αγωγή!
Ποια είναι τα βασικά προβλήματα σε σχέση με τη χημειο-«θεραπεία»;
  1. Για να «σκοτώσει» τα καρκινικά κύτταρα (που δεν είναι τίποτα άλλο από ανθρώπινα κύτταρα που βρίσκονται σε κατάσταση εκτός ελέγχου), το δηλητήριο πρέπει να είναι τόσο ισχυρό, ώστε αναπόφευκτα προκαλεί μεγάλη ζημιά και στα άλλα , υγιή κύτταρα. Όταν η χημειο-«θεραπεία» δίνεται από το στόμα ή ενδοφλέβια , ολόκληρο το σώμα προσβάλλεται. Όταν σε λίγο καιρό , η χημειο-«θεραπεία» θα «αποτύχει» (πράγμα που συμβαίνει στο 95% των περιπτώσεων), οι γιατροί συνήθως αυξάνουν ακόμη περισσότερο τη δόση ή τη τοξικότητα του φαρμάκου. Το τελικό αποτέλεσμα είναι ότι στην ιερή προσπάθεια να «σκοτωθούν» οι εχθροί (τα καρκινικά κύτταρα), σκοτώνεται παρεμπιπτόντως ο ίδιος ο ασθενής… Γίνονται δηλαδή οι καρκινοπαθείς άθελά τους , τα άμαχα θύματα μιας τζιχάντ που έχει κηρύξει ο γιατρός κατά του καρκίνου, με όπλο τα τοξικά δηλητήρια…
  2. Ακόμη και στην περίπτωση που η χημειο-«θεραπεία» ή η ακτινοθεραπεία θα «πετύχει», «σκοτώνοντας» κατά τα φαινόμενα, έναν καρκινικό όγκο, ο κίνδυνος επανεμφάνισης είναι , όπως όλοι ξέρουμε, μεγάλος. Αν σκεφτούμε λογικά, βλέπουμε ότι, εφόσον οι εξωτερικές και εσωτερικές συνθήκες που δημιούργησαν αρχικά τον καρκίνο, δεν έχουν αλλάξει, η οποιαδήποτε «θεραπεία» (με χημικά, με ακτινοβολία ή με εγχείρηση), δεν έχει κανένα απολύτως νόημα. Αργά ή γρήγορα, οι ίδιες συνθήκες θα παράξουν το ίδιο αποτέλεσμα, δηλαδή την τρομερή «μετάσταση».Σε τελική ανάλυση, φταίει άραγε ο καρκίνος που επανεμφανίζεται ή απλά ο οργανισμός είναι τρωτός και επιρρεπής στην ανάπτυξη καρκίνου;
Με άλλα λόγια, όταν επανεμφανίζεται ένας καρκίνος, δεν σημαίνει ότι ο γιατρός που είχε εφαρμόσει την όποια συμβατική παρεμβατική «θεραπεία» απέτυχε να σκοτώσει όλα τα καρκινικά κύτταρα. Σημαίνει ότι δεν έχει αλλάξει τίποτα άλλο στο σώμα.
Τι είναι αυτό λοιπόν που υπάρχει μέσα στο σώμα των ανθρώπων και δημιουργεί τον καρκίνο;

Το Δυναμικό της Αυτοθεραπείας

Σίγουρα όχι ο αόρατος «εχθρός» που κυνηγάει η συμβατική θεραπεία. Το αληθινό πρόβλημα που πρέπει να αντιμετωπιστεί δεν είναι μια συμμορία κακών κυττάρων που σαμποτάρουν το σώμα .Είναι το ίδιο το αποδυναμωμένο , «τοξινωμένο» σώμα.
Ο καρκίνος αναπτύσσεται όταν ο οργανισμός είναι αδύναμος και άρρωστος και μου φαίνεται προφανές, ότι , όταν το σώμα είναι άρρωστο, το τελευταίο πράγμα που χρειάζεται, είναι να το βομβαρδίσουμε επιβαρύνοντάς το με επιπλέον τοξικά χημικά. Το να οδηγείς έναν καρκινοπαθή στη χημειο-«θεραπεία» , είναι σαν να προτείνεις σαν λύση για τον πονοκέφαλο , να πάει να βαρέσει δυνατά το κεφάλι του στον τοίχο! Προς στιγμήν, εξαιτίας του πόνου από το χτύπημα, δεν θα νοιώθει πια τον πονοκέφαλο…
Αξίζει δε να αναρωτηθούμε αν είναι μία απλή σύμπτωση, το γεγονός ότι οι μεγάλες πολυεθνικές εταιρίες που κατασκευάζουν τα τοξικά χημικά που δημιουργούν τον καρκίνο, είναι οι ίδιες που κατασκευάζουν και τα τοξικά χημικά που πλασάρονται και συνταγογραφούνται ως «θεραπείες» για τον καρκίνο!… Το σύστημα του πλουτοπαραγωγικού φαρμακευτικού μηχανισμού είναι έτσι αύταρκες και επανατροφοδοτείται από μόνο του.
Υπάρχει όμως ευτυχώς και ο παράγοντας Χ , ο άσσος στο μανίκι των απλών θνητών πελατών τους, όπως εμείς. Ο απρόβλεπτος παράγοντας του τρομερού δυναμικού αυτοθεραπείας που διαθέτει ο ανθρώπινος οργανισμός. Τα σώματά μας είναι ικανά να φροντίσουν μόνα τους τον εαυτό τους και αυτό είναι κάτι που οι φαρμακοβιομηχανίες θέλουν να ξεχάσουμε. Λίγοι άνθρωποι βρίσκουν στ’αλήθεια το κουράγιο να πιστέψουν σε αυτό το δυναμικό, παρακάμπτοντας ή άμεσα αμφισβητώντας τους «ειδικούς». Λίγοι αποφασίζουν να πάρουν στα χέρια τους την ευθύνη για τη ζωή και την υγεία τους, παρά να την αφήσουν στα χέρια κάποιων που βλέπουν τη ζωή και τα σώματά μας στο μικροσκόπιο.
Αναρωτιέμαι, αυτοί οι γιατροί που με τόση ευκολία παροτρύνουν τους ασθενείς να ακολουθήσουν την επίπονη και καταστρεπτική οδό της χημειο-«θεραπείας», θα έκαναν το ίδιο, αν επρόκειτο για τον εαυτό τους, ή για τα αγαπημένα τους πρόσωπα;
Θα επέμεναν στην άρνησή τους να διερευνήσουν τις εναλλακτικές μεθόδους, αν επρόκειτο για τον εαυτό τους; Υποψιάζομαι ότι θα άλλαζαν (όπως ο εισαγγελέας που προαναφέραμε) θεαματικά στρατηγική και απόψεις. Θα έτρεχαν πάνω –κάτω σε όλο τον κόσμο να βρούνε την τάδε ή την δείνα θεραπεία από μαντζούνια, βότανα και μανιτάρια που υπόσχεται ανάρρωση…Θα παρακαλούσαν γονατιστοί τους εναλλακτικούς γιατρούς που πριν καταδίκαζαν , να τους βοηθήσουν… Θα απέφευγαν όπως ο διάολος το λιβάνι τα χημικά τοξικά, γιατί κατά βάθος, όλοι ξέρουμε ότι μας βλάπτουν. Θα προσπαθούσαν να αναθεωρήσουν τη ζωή τους και να ανακαλύψουν τις αιτίες που τους προκάλεσαν τον καρκίνο. Εκεί που κρύβονται οι λύσεις του προβλήματος: μέσα τους.
O Καρκίνος δεν είναι ένα Πρόβλημα. Ο Καρκίνος είναι μια Λύση.
Η αλήθεια είναι ότι τα σώματά μας διαθέτουν τεράστια δύναμη, πέρα από ο, τι πιστεύουμε. Στις εννιά από τις δέκα περιπτώσεις προσβολής από κάποια ασθένεια, το σώμα αυτοθεραπεύεται , χωρίς να μας απασχολήσει εξωτερικά με ιδιαίτερα ενοχλητικά συμπτώματα και χωρίς ουδεμία εξωτερική παρέμβαση.
Εάν κανείς φροντίζει σωστά το σώμα του και τον ψυχικό του κόσμο, έχει ελάχιστες πιθανότητες να αρρωστήσει από καρδιά, καρκίνο ή άλλη «θανατηφόρα» ασθένεια.
Ακόμη περισσότερο, όταν κανείς αρρωσταίνει, μπορεί πάντοτε να βοηθήσει τον οργανισμό του να αναρρώσει , αξιοποιώντας τις εσωτερικές θεραπευτικές του δυνάμεις. Μια σημαντική μέθοδος είναι να αλλάξουν οι εσωτερικές και εξωτερικές συνθήκες που είχαν εξασθενήσει τον οργανισμό, όπως η κακή διατροφή, η έλλειψη άσκησης, κλπ. Από τη στιγμή που θα αλλάξουν οι ζημιογόνες συνθήκες, ο καρκίνος παύει να εξαπλώνεται και το σώμα αποκτά σταδιακά τη δύναμη να τον εξαφανίσει.
Αυτό είναι το κλειδί της επιτυχίας κατά του καρκίνου: να μην προσπαθεί κανείς να τον «νικήσει» με εξωτερικά μέσα, αλλά να βοηθήσει το σώμα να ξεπεράσει τον καρκίνο από μέσα.
Υπάρχουν σήμερα πολυάριθμες επιλογές εναλλακτικών θεραπειών για τον καρκίνο. Άλλες είναι απλές και προσιτές οικονομικά, άλλες είναι πολύπλοκες και πανάκριβες. Συχνά, έχουν θεαματικά αποτελέσματα , όταν εφαρμοστούν με συνέπεια , ακόμη και στις πιο σοβαρές περιπτώσεις καρκίνου. Αλλά όλες αυτές οι εναλλακτικές θεραπείες , έχουν δυο κοινά χαρακτηριστικά σημεία. Βοηθούν το ανοσοποιητικό σύστημα να δυναμώσει και αποτοξινώνουν τον οργανισμό με τον ένα ή τον άλλο τρόπο.
Συνήθως περιλαμβάνουν δίαιτα πλούσια σε βιταμίνες, βιολογικά λαχανικά και φρούτα και αποφυγή κατανάλωσης χημικών τοξικών. Επίσης οι ασθενείς ενθαρρύνονται να μάθουν πώς να χαλαρώνουν και να βρίσκουν εσωτερική γαλήνη. Δεν έχει σημασία με ποιο τρόπο μπορεί να γίνει αυτό : με προσευχή, με βαθιά χαλάρωση, με διαλογισμό, με την επαφή με τη φύση, με αγάπη και παρηγοριά από τους αγαπημένους τους... Σημασία έχει ότι αυτές οι ποιότητες, της υγιεινής διατροφής και της γαλήνιας συναισθηματικής ζωής, συνιστούν τις σταθερές της εναλλακτικής αντιμετώπισης του καρκίνου.
Σε τελική ανάλυση, ο καρκίνος εμφανίζεται όταν ο άνθρωπος έχει γίνει ένα σωματικό και ψυχικό ράκος. Ακόμη και όταν –σε σπάνιες περιπτώσεις- κάποιος δεν το αντιλαμβάνεται αυτό. Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που εκτέθηκαν σε έντονο στρες και σε τοξικό περιβάλλον για μεγάλο διάστημα και καταφέρνουν να απομονώσουν τα μηνύματα που τους στέλνει το σώμα τους και να πιστεύουν ότι είναι «καλά». Μέχρι , κάποια μέρα, να βρεθεί μια διόγκωση , ένα οποιοδήποτε καρκινικό σύμπτωμα και να αρχίσει ο εφιάλτης. Το κακό είχε όμως είχε ήδη γίνει, το στρες και τα τοξικά χημικά είχαν ήδη συσσωρευτεί στον οργανισμό και το ανοσοποιητικό σύστημα υπολειτουργούσε, εδώ και καιρό. Μερικοί γιατροί πιστεύουν ότι ακόμη και το Aids αναπτύσσεται για παρόμοιους λόγους.
Ο καπνός και οι τροφές που είναι γεμάτες τοξίνες θεωρούνται από τις πιο καρκινογόνες ουσίες. Οι υπέρβαροι αναπτύσσουν πιο συχνά καρκίνο, επειδή ακριβώς καταναλώνουν υπερβολικές τροφές με περισσότερα λιπαρά γεμάτα τοξίνες. Άλλες πιθανές αιτίες καρκινογένεσης , αναφέρονται , κατά κοινή ομολογία, η ακτινοβολία, ο μολυσμένος αέρας, το μολυσμένο νερό, το αλκοόλ, τα ναρκωτικά, οι «οικιακές τοξίνες» , τα βιομηχανικά χημικά και τα ηλεκτρομαγνητικά πεδία.
Αν δεν θέλετε να εμφανίσετε καρκίνο , ή αν θέλετε να απαλλαγείτε από αυτόν, τα πράγματα, από πλευράς εναλλακτικής αντιμετώπισης, είναι μετρημένα κουκιά : πρέπει οπωσδήποτε να μειώσετε δραστικά την πρόσληψη των τοξικών ουσιών και να τονώσετε το ανοσοποιητικό σας σύστημα με φυσικές μεθόδους.
Φυσική διατροφή και άσκηση , μαζί με εξάσκηση στη δύναμη του νου. Η πίστη και μόνο του ασθενή ότι θα θεραπευτεί, βοηθά σημαντικά την αποθεραπεία. Ο πανικός και η απαισιοδοξία μπορούν αντίθετα να αποβούν μοιραίες.
Who is Who
Η Αριάδνη Γερούκη είναι νομικός, διδάκτωρ Ιστορίας και διδάσκει στο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο. Επίσης διδάσκει διαλογισμό και χάθα γιόγκα στην Αρμονική Ζωή Θεσσαλονίκης και είναι σύμβουλος έκδοσης του περιοδικού ‘Yoga world’.
*τον τίτλο του άρθρου τον δανείστηκα από τον provocative τίτλο του βιβλίου του εναλλακτικού θεραπευτή Lothar Hirneise, που πρόσφατα εκδόθηκε στα γερμανικά (Sensel: Kernen, 2002). Βλέπε και Lynne McTaggart , “What Doctors Don’t Tell You”, εναλλακτικό περιοδικό και ομότιτλο best seller βιβλίο στη Βρετανία.
 Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου