Πέμπτη, 11 Οκτωβρίου 2012

Κυκλοφορικό σύστημα

Αρχίζουμε το ταξίδι μας μέσα από τα συστήματα του σώματος εξετάζοντας το κυκλοφορικό σύστημα, αφού αυτό συνδέει και επηρεάζει όλα τα άλλα.
Σε αυτή την εξέταση μας, πρέπει να θυμόμαστε πάντα ότι πρόκειται για ένα μεταφορικό σύστημα.
Σε αυτό το κεφάλαιο δε θα μας απασχολήσει ακόμη το τι μεταφέρεται, δηλαδή το αίμα, το οποίο είναι ένας συνδυασμός διαφόρων ουσιών που παρασκευάζονται σε διαφορετικά μέρη του σώματος.
Εδώ θα μιλήσουμε για την υγεία και τη σωστή λειτουργία της καρδιάς και των αιμοφόρων αγγείων.
Η ζωτικότητα και ο τόνος όλου του κυκλοφορικού συστήματος είναι θεμελιώδεις παράγοντες για τη ζωή και την ενοποίηση και ολοκλήρωση όλων των μερών του σώματος.
Αν υπάρχει μια αδυναμία ή μια συμφόρηση, θα επηρεάσει βαθιά τους ιστούς και τα όργανα που εμπλέκονται.

Το αίμα μπορεί να είναι σε τέλεια κατάσταση, αλλά αν η τροφοδοσία των οργάνων με αυτό δεν είναι επαρκής, θα υπάρξουν προβλήματα.
Επίσης, αν τα άχρηστα υλικά που παράγονται από τη μεταβολική διαδικασία δεν απομακρύνονται όπως πρέπει, θα προκληθούν γρήγορα βλάβες στους ιστούς.
Από τα παραπάνω μπορούμε να συμπεράνουμε ότι οποιαδήποτε πάθηση που εστιάζεται σε οποιοδήποτε όργανο μπορεί να έχει τις ρίζες της σε μια ανεπάρκεια του κυκλοφορικού συστήματος, είτε επειδή το συγκεκριμένο όργανο δεν τροφοδοτείται επαρκώς με αίμα, είτε επειδή τα απόβλητα που παράγει δεν απομακρύνονται πλήρως για να αποβληθούν από τον οργανισμό.
Αν δούμε το σώμα κατά έναν ολιστικό τρόπο, και αντιμετωπίσουμε την αρρώστια με αυτό τον τρόπο, θα καταλάβουμε ότι όλα τα όργανα και τα συστήματα είναι αλληλένδετα και επηρεάζουν το ένα το άλλο.
Πρέπει λοιπόν να εξετάσουμε πώς συμμετέχει κάθε όργανο και σύστημα στη συνολική εικόνα.
Τα καρδιακά αγγεία μπορεί να εμπλέκονται σε οποιαδήποτε κατάσταση, και γι' αυτό πρέπει να ενισχύονται κατά τη θεραπευτική διαδικασία.
Στην κοινωνία μας, το κυκλοφορικό σύστημα είναι μια συνήθης εστία παθήσεων, συχνά θανατηφόρων, επειδή δε φροντίζουμε σωστά την καρδιά και τα αιμοφόρα αγγεία εξαιτίας του τρόπου ζωής που ακολουθούμε και του πώς την αντιμετωπίζουμε.
Η πρόληψη των κυκλοφορικών προβλημάτων είναι εύκολη, και για το σκοπό αυτό δίνουμε ορισμένες κατευθυντήριες γραμμές παρακάτω.
Όταν έχουν εμφανιστεί ήδη σημαντικά καρδιακά προβλήματα, το ζήτημα είναι κάπως διαφορετικό, και το άτομο πρέπει να προσέχει.
Η βοτανική ιατρική έχει να προσφέρει πολλά στη θεραπεία της καρδιακών παθήσεων, αλλά κάθε θεραπεία πρέπει να γίνεται κάτω από την επίβλεψη ειδικού.


Διαβάστε περισσότερα: http://diaita-express.com/diaita.php?id=1194

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου