Τρίτη 15 Μαΐου 2012

Αντηλιακό Καρύδας Φυσικό

Υλικά
½ κουταλάκι οξείδιο του ψευδαργύρου
14 γρ βουτυροκακάο
206 γρ λάδι καρύδας
116 γρ σουσαμέλαιο
λεβάντας άνθη
άνθη ζαμπούκου
μισό καρότο τριμμένο
2 κουταλάκια άρωμα καρύδας γλυκιάς

Διαδικασία
1.Αρχικά φτιάχνουμε το λάδι λεβαντας-ζαμπουκου-καρότου με το σουσαμέλαιο. Μπορούμε να αφήσουμε στον ηλιο για 7 μερες τα βότανα λεβάντα-ζαμπούκου ανακουνώντας καλά και μετά σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία στο ίδιο μίγμα προσθέτουμε το τριμμένο καρότο και το αφήνουμε 4 ώρες περίπου μέχρι να δούμε ότι το λάδι έχει γίνει έντονο πορτοκαλί. Το σουρώνουμε πολύ καλα με τουλπάνι και το στύβουμε για να βγει και η τελευταία του σταγόνα.
2.Σε ένα άλλο κατσαρολάκι ζεσταίνουμε μια μικρή ποσότητα από το λάδι καρύδας και εκεί διαλύουμε το οξείδιο του τιτανίου. Ανακατεύουμε πολύ καλα μέχρι να διαλυθεί τελείως.
3. Στο ίδιο κατσαρολάκι αφού έχει διαλυθεί τελείως το οξείδιο του ψευδαργύρου ρίχνουμε το υπόλοιπο λάδι καρύδας, το βουτυροκάκαο ώστε να ενωθούν καλά.
4. Σ’ ένα μπουκαλάκι με σταγονόμετρο βάζουμε όλα μας τα λάδια με τη βοήθεια ενός χωνιού. Ανακουνάμε καλά.
Σχόλια
Το λάδι καρύδας περιέχει βιταμίνη Ε και γλυκερίνη, είναι ιδανικό για το μαύρισμα και πολύ καλό φίλτρο υπεριωδών ακτινών σε συνδυασμό με το σουσαμέλαιο και καροτέλαιο.
Το καροτέλαιο είναι πλούσιο σε βιταμίνες και κυρίως σε προβιταμίνη Α που μετατρέπεται σε βιταμίνη Α (που βοηθάει στην παραγωγή κυττάρων). Προστατεύει τα εξωτερικά στρώματα του δέρματος αναζωογονώντας τους ιστούς και τα κύτταρα του δέρματος. Η πιο σημαντική του δράση είναι το βαθύ μαύρισμα.
Το σουσαμέλαιο περιέχει πρωτεΐνες, μέταλλα, βιταμίνες ε, Β1, Β12, ιχνοστοιχεία, Μαγνήσιο, Λεκιθίνη και αμινοξέα. Είναι πολύ πλούσιο σε ασβέστιο και πολυακόρεστα. Χρησιμοποιείται ενάντια στο κοκκίνισμα της επιδερμίδας και είναι πολύ καλό φίλτρο υπεριωδών ακτινών και έχει 7 βαθμούς προστασίας.
Το οξείδιο του ψευδαργύρου παρέχει αντηλιακή προστασία γιατί αντανακλά τον ήλιο.
Οι βιταμίνες που περιέχουν τα λάδια αυτά έχουν ισχυρή αντιοξειδωτική δράση.
Κάθε φορά πριν το χρησιμοποιήσουμε πρέπει να το ανακουνάμε πολύ καλά.
Ποιοι μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα φυσικά φίλτρα?
Μπορούν να τα χρησιμοποιήσουν όλοι όσοι δεν κάνουν αλόγιστη έκθεση στον ήλιο.
Είναι ιδανικό για παιδάκια και για όλες τις ηλικίες, και ιδιαίτερα για άτομα με ευαίσθητα και αλλεργικά δέρματα, καθώς δεν προκαλούν αλλεργικές αντιδράσεις.
Είναι απαραίτητη η ηλιοθεραπεία???
Η ηλιοθεραπεία, πάντα με μέτρο είναι απαραίτητη για τον οργανισμό γιατι ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και βοηθάει την συνθεση της βιταμίνης D. Ο στόχος των αντηλιακών είναι να ενισχύσουν την αμυνα του οργανισμού απέναντι στις αντινοβολίες UVA και UVB. Επίσης περιεχουν πολλά θρεπτικά συστατικά που τρεφουν το δέρμα και το διατηρούν υγιές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου