Παρασκευή 27 Ιουλίου 2012

ΙΓΜΟΡΙΤΙΔΑ

1)Βράζουμε φύλλα δάφνης σ' ένα φλιτζάνι νερό και βάζουμε ζεστές κομπρέσες.
2) Σε νερό που βράζει, ρίχνουμε λεβάντα, πευκοβελόνες, θυμάρι και ευκάλυπτο (σε ανάλογα μέρη) και κάνουμε εισπνοές.


1)    Βράζουμε 30 γρ ρίζες αγριάδας και πίνουμε ένα φλιτζάνι αφέψημα πρωί, μεσημέρι και βράδυ με άδειο στομάχι.

2)    Βράζουμε 50 γρ γαϊδουράγκαθο και πίνουμε τρία φλιτζάνια αφέψημα τη μέρα.

3)    Ζεματάμε λίγα φύλλα ή άνθη δεντρολίβανο σ' ένα φλιτζάνι ζεστό νερό. Το σουρώνουμε και πίνουμε ένα φλιτζάνι αφέψημα τη μέρα.

4)    Βγάζουμε χυμό απ' ης ρίζες του καρότου, προσθέτουμε και χυμό μήλου και χυμό μισού λεμονιού. Πίνουμε 1-2 φλιτζάνια τη μέρα.

5)    Βράζουμε 30 γρ ρίζες λάπαθων. Τις αφήνουμε δέκα λεπτά και μετά τις σουρώνουμε. Πίνουμε δυο φλιτζάνια τη μέρα απ' το αφέψημα.

6)    Πίνουμε σκέτο χυμό λεμονιού ή ανακατεμένο με νερό.

7)    Κάνουμε δυνατό αφέψημα από ρίζες κλωνάρια και φύλλα μαϊντανού.

8)    Βράζουμε φρέσκα ή ξερά φύλλα ραδικιού και πίνουμε ένα ποτηράκι του κρασιού αφέψημα, 2-3 φορές τη μέρα.

9)    Βράζουμε 15 γρ ρίζα σαπουνόχορτου για δυο λεπτά και σουρώνουμε αμέσως. Πίνουμε ένα φλιτζάνι πριν το μεσημεριανό και το βραδινό φαγητό.

10)    Βράζουμε μερικά φύλλα φραουλιάς σε δυο ποτήρια νερό και πίνουμε από ένα φλιτζάνι αφέψημα, μεσημέρι και βράδυ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου